Anvelopele de iarna potrivite te scutesc de nervi si panica la franare

Anvelopele de iarna potrivite te scutesc de nervi si panica la franare
Dincolo de faptul ca anvelopele de iarna sunt obligatorii prin codul rutier inca de la inceputul sezonului rece, montarea lor este de fapt primul pas in pregatirea autovehiculului tau pentru o siguranta maxima pe carosabil in sezonul rece.
Distribuie pe Facebook

Atunci cand temperatura scade sub 7 grade, anvelopele de iarna devin obligatorii si necesare pentru ca profilul cauciucului este proiectat in asa fel incat sa asigure o aderenta cat mai buna, o distanta mica de franare si o manevrabilitate sporita chiar daca carosabilul este acoperit sau nu cu zapada sau gheata. Practic, temperatura joaca rolul definitoriu in alegerea momentului in care trebuie sa-ti echipezi masina cu anvelope de iarna si nu trebuie sa astepti pana cand cade prima zapada.

Anvelopele de iarna potrivite te scutesc de nervi si panica la franare

Anvelopele de iarna vs. anvelopele de vara

Cele doua tipuri de anevlope au cu siguranta misiuni diferite, pliate pe fiecare sezon, iar alegerea lor in functie de anotimp te scuteste de panica si frica de accident pe carosabil. Sa luam exemplul unui carosabil uscat, la 7 grade. Distanta de franare va fi aceeasi atat pentru anvelopele de vara, cat si pentru cele de iarna. Insa, atunci cand temperatura scade sau creste considerabil, lucrurile stau cu totul diferit.

De exemplu, la 16 grade anvelopele de vara vor avea o distanta de franare mult mai mica fata de cele de iarna. In schimb, la -2 grade anvelopele de iarna sunt cele care au o distanta de franare mult mai mica fata de cele de vara, atat pe carosabil uscat, cat si pe carosabil umed. Iar in cazul un carosabil acoperit cu zapada sau gheata, la -2 grade, distanta de franare cu anvelopele de iarna potrivite este de doua ori mai mica.

Anvelopele de iarna te salveaza de la accidente!

Fiind confectionate dintr-un cauciuc mai moale care isi pastreaza proprietatile la temperaturi scazute, anvelopele de iarna garanteaza tractiune si aderenta sporita in conditii meteo vitrege, pe temperaturi scazute. Profilele lor sunt concepute pentru a dispersa eficient apa cand se ruleaza pe carosabil umed, in acelasi timp asigurand aderenta pe zapada sau noroi. Lamelele prezente pe trenul de rulare impiedica cat mai mult patinarea rotilor la contactul cu stratul de gheata sau zapada.

Anvelopele de iarna potrivite te scutesc de nervi si panica la franare

Spre deosebire de anvelopele de vara care trebuie sa aiba un profil de 6-7 mm, anvelopele de iarna au un profil de 8-10 mm, pentru ca marja de uzura este mult mai mica. De asemenea, trebuie sa ai grija ca profilul din banda de rulare a anvelopei sa nu scada sub 4 mm pentru ca performantele pe suprafetele acoperite cu un strat de apa, zapada sau polei vor fi diminuate considerabil, iar distanta de franare se va prelungi numaidecat.

Auto Soft recomanda alegerea anvelopelor de iarna potrivite pentru ca sporesc stabilitatea vehiculului pe carosabil pe durata sezonului rece. Anvelopele sunt singurul punct de contact pe care vehiculul il are cu solul, iar confortul la rulare si siguranta in orice conditii de drum depinde in special de alegerea unei anvelope potrivite.

Cine suntem?

AUTO SOFT ofera una dintre cele mai variate si mai complete oferte de anvelope si jante de pe piata din Romania. Inca de la începuturile companiei ne-am bazat pe 4 principii care ne ghideaza activitatea zi de zi: marfa de cea mai buna calitate, preturi cat mai mici (preferam o viteza de rotatie a stocurilor ridicata, obtinuta prin practicarea unor adaosuri comerciale scazute), colaborare reciproc avantajoasa si servicii cat mai rapide. Scopul nostru este sa oferim cele mai bune solutii de rulare pentru orice tip de autoturism, indiferent de stilul de a conduce, kilometri de rulaj estimati, anotimp si, nu in ultimul rand, pret. Livrarea se face in 24 de ore de la plasarea comenzii si este gratuita la minimum 4 anvelope comandate.

Anvelopele de iarna potrivite te scutesc de nervi si panica la franare

Distribuie pe Facebook
mai multe