Apar noi zvonuri cu privire la noua generatie BMW M3: trei variante si 500 de cai putere pentru varful de gama

Apar noi zvonuri cu privire la noua generatie BMW M3: trei variante si 500 de cai putere pentru varful de gama
  • Noul M3 ar urma sa fie disponibil in trei variante
  • Productia nu incepe mai devreme de 2020
  • Varful de gama s-ar putea sa aiba 500 de cai putere
Distribuie pe Facebook

Potrivit celor mai noi zvonuri, venite din directia formului Bimmer Post, noua generatie BMW M3 ar urma sa fie disponibila in trei versiuni iar varful de gama s-ar putea sa aiba, nici mai mult nici mai putin, de 500 de cai putere.

Constructorul bavarez de automobile lucreaza de zor la noua generatie M3, care pentru prima data in istoria acestui model va avea tractiune integrala, un sistem derivat din cel deja prezent pe actualul M5.

Insa zvonurile despre sedanul de performanta al nemtilor nu se opresc aici. Potrivit unei postari de pe forumul Bimmer Post, dedicat brand-ului din Munchen, facute de o persoana care a refuzat insa sa-si dezvaluie sursa, noul BMW M3 ar urma sa fie disponibil in trei versiuni iar intrarea in productie va avea loc cel mai devreme in 2020.

In partea de jos a gamei regasim varianta M3 Pure, despre care am scris acum cateva zile, o versiune dedicata puristilor, cu tractiune spate si cutie manuala de viteze. Aceasta va fi cea mai "slaba" dintre toate, motorul turbo dezvoltand in cazul ei 444 de cai putere.

Calea de mijloc va fi un M3 de 475 de cai putere, dar cu tractiune integrala si transmisie automata de aceasta data.

Cel mai puternic M3 pe care banii il vor putea cumpara va fi versiunea Competition care, potrivit sursei amintite mai sus, va dispune de aproximativ 500 de cai putere. Si in cazul ei vorbim despre un sistem de tractiune integrala si despre o transmisie automata pentru ca aceasta putere sa fie "pusa jos" cat mai bine.

Totodata, viitorul M3 Competition ar urma sa fie singurul dintre cele trei care sa vina cu jante de 19 inch pe fata si de 20 de inch pe spate in standard. Pentru celelalte doua se vehiculeaza varianta cu jante de 18 inch pe fata si de 19 pe spate. Acelasi lucru este valabil si pentru franele carbon ceramice, standard pe M3 Competition si optionale pe restul versiunilor.

Asa cum am spus, momentan acestea sunt simple zvonuri, astfel ca trebuie sa asteptam o confirmare sau cel putin o reactie oficiala din partea celor de la BMW.

Pana la lansarea noului M3, noul M340i ramane singura varianta pentru cei care vor un Seria 3 cu apucaturi de M. Proaspat lansat la Salonul Auto de la Los Angeles, acesta vine cu un propulsor de 3.0 litri turbo care dezvolta 382 de cai putere si atinge 100 de km/h in doar 4.4 secunde.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 31 Ianuarie 2019