Asta nu trebuia sa se intample. Doua DODGE DEMON fac praf diferentialul in aceeasi zi la liniute

Asta nu trebuia sa se intample. Doua DODGE DEMON fac praf diferentialul in aceeasi zi la liniute
  • Motorul dezvolta 852 de cai pe benzina de curse
  • Este o masina construita cu drag racing-ul in minte
  • Diferentialul s-a facut praf in aceeasi zi
Distribuie pe Facebook

O zi de curse s-a terminat prost pentru proprietarii acestor doua Dodge Challenger SRT Demon. Dupa niste plecari ca din pusca, diferentialele celor doua muscle car-uri au cedat.

Americanii de la Dodge au lansat modelul Challenger SRT Demon in urma cu doi ani la Salonul Auto de la New York si l-au descris inca de la inceput ca o masina perfecta pentru cursele de acceleratie.

De fapt, muscle car-ul a fost dezvoltat cu drag racing-ul in minte. Are un motor V8 supraalimentat sub capota care livreaza puntii spate 819 cai cu benzina de pompa si 852 cu benzina de curse, ajunge la 96 de km/h in doar 2.3 secunde iar sfertul de mila il acopera in 9.65 secunde.

Numai ca, in mod inexplicabil, cele doua Dodge-uri Demon din clipul video de mai jos au dat gres tocmai la proba la care trebuia sa exceleze: la liniute. Pista aderenta, cei 852 de cai si cauciucurile slick s-au dovedit a fi prea mult pentru diferentialul celor doua masini (dintre care una stock si una modificata), care s-a decis sa intre in concediu fortat.

Distribuie pe Facebook
mai multe