ATENTIE! Ridicatul pe platforma - cea mai noua metoda de furt auto!

ATENTIE! Ridicatul pe platforma - cea mai noua metoda de furt auto!
Daca firmele de ridicat masini ne fura autoturismele legal si ne cer sume colosale pentru a le recupera, de ce nu ar face la fel si hotii de masini oficiali? Nu prea mai e la moda sa spargi geamul masinii si sa legi firele, ca sa pleci cu ea. Mai nou, hotii sunt dotati cu platforme inmatriculate pe Bulgaria, pe care nu le gaseste nimeni, si iti iau masina din fata scarii. Frumos, elegant si rapid.
Distribuie pe Facebook
Gata cu spartul geamurilor si fortatul portierelor, hotii de masini au descoperit tehnologia! Politistii avertizeaza ca in ultima perioada infractorii s-au dotat cu echipamente de ultima generatie si va pot lua masina de sub nas, apasand doar doua butoane.
Ultima fita printre hotii de masini este un dispozitiv electronic de tip telecomanda, ce emite semnale pe o frecventa care bruiaza comanda de inchidere a masinii. Banditii isi ochesc victima, o urmaresc pana in locul in care isi parcheaza autovehiculul, iar in momentul in care proprietarul coboara din masina, acestia actioneaza "telecomanda- minune". Astfel, desi omul e convins ca si-a incuiat autoturismul, usile raman deblocate, iar banditii intra in el fara efort.
Tot tehnologia ii ajuta pe hoti sa fure o masina fara sa se complice cu diferite chei sau sa umble la circuitul electric. Banditii folosesc un laptop si un cablu de date pentru a se lega la computerul de bord al autovehiculului. Astfel, cu doar cateva comenzi dezactiveaza sistemele de siguranta, apoi pornesc motorul.
Cea mai "curata" metoda folosita in ultima perioada i-a uimit chiar si pe oamenii legii! Dupa ce ocheste intr-o parcare bolidul pe care si-l doreste, cu un tupeu fantastic, hotul suna la o firma de tractari auto si cere o platforma, spunand ca nu-i mai porneste masina. Odata sosita "salvarea", in loc de documentele vehicului, infractorul arata niste acte scrise in alta limba si ii indica soferului platformei o adresa la care sa mute vehiculul. De obicei, acolo il asteapta un batran, care pentru cativa banuti a acceptat sa tina in curte masina cateva zile.

Insa noutatea consta in hoti specializat pe furturi de masini direct pe platforma. Dimineata de tot, la prima ora, cand lumea doarme, pozitioneaza platforma langa masina ochita, o leaga in cateva secunde si o ridica cat ai clipi. Degeaba camere de supraveghere filmeaza tot, pentru ca masina care cara autoturismul furat este inmatriculata in Bulgaria. Cum sa depistezi o masina pe Bulgaria? Nu prea ai cum.

Pentru un hot sprinten nu e nevoie insa de prea multa tehnologie. Momeala este un simplu pliant sau un bon aplicat pe luneta autoturismului vizat. Proprietarul se urca in masina, porneste motorul, iar cand se uita in oglinda retrovizoare, observa hartia de pe geam. Cand coboara sa inlature obstacolul, hotul sare imediat la volan si dus este!
In fiecare zi dispar 13 automobile
Romania este una dintre tarile din Uniunea Europeana unde se fura cele mai multe masini. Potrivit unei statistici a Politiei Romane, in 2010, in fiecare zi, in toata tara, au fost furate in medie 13 automobile, rezultand un total anual de aproape 5.000 de automobile. Doar jumatate au fost insa recuperate. Potrivit aceleasi surse, cea mai "cautata" masina nu este vreo marca de lux, ci chiar "batrana" Dacia.
Metoda clasica nu se demodeaza

Unele lucruri nu se demodeaza niciodata, asa ca hotii nu au renuntat la cea mai veche si cea mai simpla metoda de a fura o masina: panda dupa soferi imprastiati inca da roade. Omul coboara din autovehicul pentru a cumpara ceva si lasa cheile in contact, dar si motorul pornit. Astfel, infractorul nu face decat sa se urce in autoturismul parca pregatit pentru a fi furat. Prin aceasta metoda, in ianuarie 2009, a fost furat si Mercedesul finantatorului Stelei, Gigi Becali.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 28 Martie 2011