Au mintit in tot acest timp. Uite care este, de fapt, consumul real al unei masini!

Au mintit in tot acest timp. Uite care este, de fapt, consumul real al unei masini!
  • Grupul PSA Peugeot-Citroen a publicat consumul real al catorva dintre modelele sale
  • Testul desfasurat de francezi cuprinde 25 km in mod urban, 39 km in mod extraurban si 31 km pe autostrada
  • E luat in calcul un pasager cu tot cu bagaje si AC pornit
Distribuie pe Facebook

Consumurile de carburanti declarate in prezent sunt o mare minciuna, acest lucru fiind demonstrat inclusiv de Grupul francez PSA Peugeot-Citroen in urma unor teste realizate in conditii aproapiate de cele pe care soferii le experimenteaza in viata de zi cu zi.

In urma cu aproximativ patru luni, oficialii Grupului francez PSA Peugeot-Citroen promiteau in fata lumii intregi ca vor publica consumul real in cazul a 30 de modele apartinand propriei game.

Ziua Z a sosit in cele din urma, iar astazi primim o noua confirmare a faptului ca valorile care se tot vehiculeaza prin comunicatele de presa si fisele tehnice ale masinilor sunt, de fapt, o mare minciuna.

Desigur, nu este nevoie sa ne crezi pe cuvant; te poti convinge si singur de cele spuse de noi urmarind diferentele din tabelul de mai jos dintre consumul declarat si cel real.

Nu inainte insa de a-ti spune ca, cel putin in cazul de fata, real se traduce printr-un traseu compus din 25 de kilometri condusi in mod urban, 39 de kilometri in mod extraurban si 31 de kilometri pe autostrada.

Testul cu pricina a mai inclus si alte variabile, precum prezenta la bord a unui pasager cu tot cu bagaje. Apoi, extrem de important de precizat, instalatia de aer conditionat nu a fost deloc menajata.

Asadar, fara niciun fel de alta introducere sau prezentare, iata consumul de carburant obtinut de Grupul francez PSA Peugeot-Citroen in urma unor teste realizate in conditii apropiate de cele pe care soferii le experimenteaza in viata de zi cu zi.

Consum real

Consum real

Consum real

Distribuie pe Facebook
mai multe