Au trecut 33 de ani de cand primul Lexus a fost aprobat. Cum arata modelul care venea sa dea S-ul jos de pe tron

Au trecut 33 de ani de cand primul Lexus a fost aprobat. Cum arata modelul care venea sa dea S-ul jos de pe tron
  • Primul Lexus a primit unda verde pentru productia in anul 1987
  • Divizia de lux a companiei Toyota nici macar nu avea nume pe-atunci
  • Un motor V8 de 250 CP a fost instalat sub capota modelului de serie
Distribuie pe Facebook

Cu mai bine de trei decenii in urma, intr-o zi a lunii mai, primul Lexus primea unda verde pentru productia de serie. Lansat in '89 sub denumirea de LS400, modelul respectiv avea ambitii mari: sa reprezinte o alternativa viabila la Mercedes S-Class.

In ziua in care germanii de la Mercedes au publicat prima fotografie oficiala a mult anticipatului S-Class W223, Lexus aminteste ca luna aceasta se implinesc 33 de ani de cand primul sau proiect a primit unda verde pentru productia de serie. Prezentat oficial cu ocazia Salonului Auto International organizat la Detroit la sfarsitul decadei 1980, modelul cunoscut lumii intregi sub denumirea de LS400 a fost aprobat cand inca... divizia premium a companiei Toyota nu avea nici macar propriul nume.

Asemeni limuzinei din Stuttgart, automobilul de lux cu motor V8 sub capota miza pe un exterior simplu si curat, cu numeroase linii drepte. La interior, principalul punct de atractie il reprezentau instrumentele de bord cu design analog si ace iluminate, ce creau impresia unor sabii laser in miniatura.

Lexus LS400

Un alt element extrem de interesant de precizat consta in faptul ca potentialii clienti aveau de ales intre 24 de optiuni in materie de lemn. In plus, multumita numeroaselor teste realizate in tunelul de vant, care se desfasurau cu mai multe microfoane la interior pentru depistarea si rezvolvarea eventualelor zgomote neplacute, fiecare calatorie pe scaunele din fata sau, de ce nu, bancheta spate a primului Lexus construit vreodata, modelul LS400, insemna o experienta dintre cele mai... linistite.

Pe plan tehnic, automobilul de lux cu motor V8 sub capota oferea 250 de cai putere si 353 Nm dintr-o unitate aspirata cu capacitatea cilindrica de patru litri, suficient pentru o acceleratie de la 0 la 100 de kilometri pe ora in 8.5 secunde. Viteza maxima era de 250 km/h, potrivit informatiilor vremii.

Mai mult decat indeajuns daca tinem cont de preferintele americanilor pentru care, spune divizia premium a companiei Toyota, performantele erau doar a patra cea mai importanta calitate a unei masini. Intr-un final, despre primul Lexus construit vreodata, modelul LS400, mai trebuie mentionat si ca la momentul lansarii oficiale costa undeva in jurul a 35.000 de dolari sau, daca vrei, cu cateva mii bune de dolari mai putin decat un Mercedes S-Class - o strategie folosita in prezent de... marca Genesis, exact.

Lexus LS400

Lexus LS400

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (14) Poze Lexus LS400
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 25 Mai 2020