Audi fortat sa opreasca vanzarea mai multor modele in Europa. Uite aici de ce si care sunt acestea

  • Audi fortat sa opreasca vanzarile mai mult modele in Europa
  • Interdictia afecteaza noile A4, A5, S4 si S5 cu motoare pe benzina
  • Acestea ar consuma mai multa benzina decat au sustinut initial nemtii
Distribuie pe Facebook

Constructorul german de automobile a fost obligat sa opreasca vanzarea in Europa a patru modele cu propulsoare pe benzina. Aceasta masura ar putea dura pana la doua luni.

Sfarsitul de saptamana aduce vesti proaste si implicit pierderi semnificative pentru nemtii de la Audi. La scurt timp dupa ce a tinut prima pagina a ziarelor cu lansarea noului A8, brand-ul din Ingolstadt este acum obligat sa opreasca vanzarea mai multor modele pe Batranul Continent.

Audi A4, S4, A5 si S5

Interdictia ar putea fi in vigoare pentru cel putin doua luni si vizeaza modelele A4, A5, S4 si S5, cu propulsoare pe benzina. Din cate se pare, cifrele de consum nu corespund cu realitatea, in sensul ca acestea consuma mai mult carburant decat au declarat nemtii.

Audi A4, S4, A5 si S5

In cazul Audi-urilor A4 si A5 cu motorizarea de 2.0 litri TFSI, de vina ar fi noul electromotor hibird, care il inlocuieste pe cel conventional, si care ar trebui cel putin teoretic sa scada intr-un fel consumul, nu sa-l creasca. Un purtator de cuvant al producatorului german de automobile a declarat ca din cauza acestui sistem, masina consuma cu 0,2 litri mai mult la 100 de kilometri.

Audi A4, S4, A5 si S5

"Propulsorul de 2.0 litri TFSI este putin mai diferit. Pe hartie este cam la fel. Are un sistem hibrid care schimba consumul cu 0,2 sau 0,3 litri la 100 de kilometri. Inrautateste consumul. [...] Ca si consumator vei avea atat efecte cat si beneficii. Se comporta rau in laborator, dar este foarte bun pe sosea," sustine acesta.

Audi A4, S4, A5 si S5

In ceea ce priveste celelalte doua modele, adica S4 si S5, Audi sustine ca acestea consuma mai mult carburant din cauza noului soft al propulsoarelor V6, de 3.0 litri, turbo. In plus, compania precizeaza ca momentan asteapta ca autoritatile sa faca modificarile de rigoare pentru ca aceste masini sa intre in legalitate, insa ca acest proces este unul complicat si ar putea dura chiar si doua luni.

Audi A4, S4, A5 si S5

Audi A4, S4, A5 si S5

Audi A4, S4, A5 si S5

Audi A4, S4, A5 si S5

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (9) Poze Audi A4, S4, A5 si S5
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 14 Iulie 2017