Autoritatile isi bat in continuare joc de soferi. Autostrada Sibiu-Pitesti ramane tot in aer

Autoritatile isi bat in continuare joc de soferi. Autostrada Sibiu-Pitesti ramane tot in aer
  • Lucrarile la autostrada Sibiu-Pitesti nu vor incepe
  • Guvernul a acordat fonduri doar pentru revizuirea studiului de fiabilitate
  • Insa, au fost alocati bani pentru controversata autostrada Comarnic-Brasov
Distribuie pe Facebook

Potrivit celor mai recente informatii, unul dintre cele mai importante proiecte de infrastructura al Romaniei ramane in plop si plopul in aer, dar autoritatile isi pierd timpul cu controversatul tronson Comarnic-Brasov.

Publicam in urma cu ceva timp un articol conform caruia banii alocati de la buget pentru reparatia drumurilor sunt de doua ori mai putini ca anul trecut, in contextul in care Romania are cele mai proaste si periculoase drumuri din Uniunea Europeana.

Pe langa aceasta palma data tuturor soferilor, autoritatile nu au alocat niciun ban pentru inceperea lucrarilor la autostrada Sibiu-Pitesti, un proiect de importanta strategica in special pentru uzina Dacia de la Mioveni. Chiar daca anul trecut s-a insistat ca lucrarile vor incepe in 2017 si vor finalizate in 2021 sau cel tarziu in 2022, Guvernul a alocat in acest an doar 21.4 milioane de lei pentru acest proiect. Acesta suma va fi insa folosita pentru revizuirea studiului de fiabilitate. Asadar, lucrarile raman in plop, si plopul in aer.

Insa, din motive necunoscute, au fost alocate fonduri pentru controversata autostrada Comarnic-Brasov. "Specialistii" au prevazut cheltuieli de aproximativ 460 de milioane de lei pentru contractele de executie a loturilor 1 si 5 de la capetele acestui tronson de drum, dar banii nu vor veni de la bugetul de stat, ci din imprumuturi.

Tinand cont de aglomeratia de pe DN1, ai tinde sa fii de acord cu autoritatile, dar pana sa te pronunti, mai trebuie sa stii ceva. Pana acum, statul nu a primit o oferta viabila pentru primul lot, iar pentru lotul 5 s-a desemnat un castigator, insa procedura a fost contestata.

Lucrurile nu sunt roz nici mai spre vest, acolo unde sectiunea Dumbrava-Margina de 15 kilometri din cadrul autostrazii Lugoj-Deva nu este data nici acum in folosinta. Aceasta portiune ar fi trebuit inaugurata inca de anul trecut, insa din cauza ca lucrarile nu au fost gata la timp s-a tot amanat momentul.

Distribuie pe Facebook
mai multe