Autostrada fisurata ar putea fi deschisa circulatiei rutiere. Expertii recomanda restrictie de viteza

Autostrada fisurata ar putea fi deschisa circulatiei rutiere. Expertii recomanda restrictie de viteza
  • Ar putea fi deschisa circulatia pe lotul 3
  • Trebuia dat in folosinta in luna septembrie
  • Specialistii recomanda o restrictie de viteza
Distribuie pe Facebook

Lotul 3 al autostrazii A1 Lugoj - Deva, caci despre el este vorba in acest articol, ar putea fi deschis circulatiei rutiere in aceasta saptamana. Acesta trebuia inaugurat in luna septembrie dar a aparut o fisura de 15 metri lungime din cauza unor probleme de terasament.

Lotul 3 al Autostrazii A1 Lugoj - Deva, cu o lungime de 21 de kilometri, este deja celebru chiar daca nu a circulat nicio masina pe el.

Asta pentru ca acest tronson de drum trebuia deschis la finalul lunii septembrie, dar o fisura de 15 metri lungime si un centimetru latime, aparuta din senin, le-a stricat planurile autoritatilor. "Fisura porneste din asfalt si continua pana jos in drumul tehnologic. E o problema de terasament," declarau atunci reprezentantii CNAIR.

Totodata, cei 21 de kilometri au iscat si un scandal intre Ministerul Transporturilor si constructorul spaniol care a contractat initial lotul 3 al autostrazii Lugoj - Deva, dupa ce autoritatile romane au reziliat contractul cu acesta din urma pe motiv ca exista unele nereguli.

Recent, CNAIR a apelat la serviciile Iptana, cea mai importanta companie de pe piata serviciilor de consultanta in infrastructura rutiera din Romania, pentru a verifica starea autostrazii iar acum ministrul Transporturilor sustine ca circulatia ar putea fi deschisa pe acest lot 3 in cursul acestei saptamani.

Specialistii recomanda, totusi, ca in acest caz sa exista o restrictie de viteza de 80 km/h iar accesul vehiculelor mai grele de 7.5 tone sa fie interzis.

Este inca incert daca autoritatile romane vor asculta sau nu sfaturile celor de la Iptana, dar ramane de vazut. O certitudine este ca acest tronson de drum de mare viteza ramane momentan inchis.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 18 Octombrie 2019