Autostrada pe care aluneci ca pe gresie. Sebes - Turda nu poate fi data in folosinta pentru ca este un DEZASTRU

Autostrada pe care aluneci ca pe gresie. Sebes - Turda nu poate fi data in folosinta pentru ca este un DEZASTRU
  • Lotul 3 al Autostrazii Sebes - Turda nu poate fi dat in folosinta
  • Are doua probleme majore de executie
  • Acesta este finalizat inca din 2016
Distribuie pe Facebook

Lotul 3 al Autostrazii Sebes-Turda, cu o lungime de 12,5 kilometri, a fost finalizat si ar fi trebuit dat in folosinta in luna ianuarie 2018. Evenimentul a fost amanat cel putin pana in luna martie deoarece segmentul cu pricina are grave probleme de executie.

Anul 2018 trebuia sa fie important pentru infrastructura rutiera din Romania, in contextul in care Ministerul Transporturilor promitea la finalul anului trecut inaugurarea a peste 150 de kilometri de autostrada. Acest lucru mai mult ca sigur nu se va intampla, insa nici ca am mai putea fi surprinsi de asta.

In planul autoritatilor figura si deschiderea lotului 3 din Autostrada Sebes-Turda, finalizat inca din 2016. Evenimentul care trebuia sa se desfasoare in luna ianuarie 2018 a fost deja amanat cel putin pana in martie, oficialii Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere explicand ca acest tronson are doua probleme grave de executie.

Pe cei 12,5 kilometri (!!!) sunt anumite portiuni unde bretelele de acces pe autostrada au o latime de numai 2 metri, desi potrivit legii ar trebui sa aiba 3,75 metri. "Cu greu incape un Duster pe unele dintre bretele," afirma destul de senin si nevinovati oficialii CNAIR.

Cea de-a doua problema este mai degraba de rasul plansului. Specialistii veniti la fata locului au aratat ca in unele locuri asfaltul este extrem de alunecos, cam ca si gresia ta din baie atunci cand este uda, din cauza materialelor folosite in cadrul procesului de constructie.

"Vorbim de exces de bitum, de probleme legale de rugozitate, adica de aderenta in sine a asfaltului, elemente de planeitate executate neconform," sustine Alin Serbanescu, purtator de cuvant al CNAIR.

Anul acesta, romanii ar trebui sa circule pe segmentul autostrazii Targu Mures - Ogra (19,9 km), Ogra - Campia Turzii (37,2 km), Lugoj - Deva (43,2 km), Sebes - Turda (41,3 km), Gilau - Nedeselu (9 km), sau pe cei 3 kilometri ai inceputului de autostrada A3 Bucuresti - Ploiesti. Toate aceste segmente de autostrada sunt in faza de executie.

Distribuie pe Facebook
mai multe