Avem primele detalii despre autostrada Sibiu-Pitesti: primii 14 kilometri vor fi construiti in 3 ani

Avem primele detalii despre autostrada Sibiu-Pitesti: primii 14 kilometri vor fi construiti in 3 ani
  • CNAIR a dat primele detalii despre autostrada Sibiu-Pitesti
  • Aceasta va fi impartita in cinci sectiuni
  • Urmeaza sa lege Bucurestiul de granita cu Ungaria
Distribuie pe Facebook

Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere a publicat primele detalii concrete despre autostrada Sibiu-Pitesti. Aceasta ar fi trebuit terminata pana in 2021, insa nu va fi deloc cazul.

Daca in urma cu cateva saptamani aflam primele detalii despre drumul expres Craiova-Pitesti, acum a venit timpul ca CNAIR sa aduca in discutie unul dintre cele mai importante proiecte de infrastructura de care Romania are nevoie.

Este vorba desigur de autostrada Sibiu-Pitesti, o intindere de asfalt care ar urma sa faca legatura intre Bucuresti si granita cu Ungaria, si care ar avea o foarte mare insemnatate si pentru uzina Dacia de la Mioveni. Planurile pentru constructia acesteia au fost dezvaluite inca de anul trecut, insa acum am aflat mai multe detalii.

Astfel, autostrada va fi impartita in 5 sectiuni, iar cele de la capete vor fi primele care vor fi realizate. Primul tronson se va intinde de la Sibiu la Boita, va avea aproximativ 14 kilometri si...va necesita 1 an pentru proiectare si alti 3 pentru constructie. Ultima sectiune va fi cuprinsa intre Curtea de Arges si Pitesti, va avea 30 de kilometri si va necesita la fel, un an pentru proiectare, insa 4 pentru constructie.

Autoritatile au facut nenumarate promisiuni ca acest drum atat de important pentru tara noastra va fi inaugurat in 2021, insa, dupa cum arata situatia actuala, nu se va intampla deloc asa. Mai mult decat atat, lucrarile nu vor incepe in viitorul foarte apropiat, deoarece acestea pot fi demarate abia dupa lansarea si adjudecarea licitatiilor.

Asa cum probabil ai intuit, acestea nici macar nu au fost incepute, asa ca este dificil de anticipat un termen precis de realizare. Si asta nu e tot. Daca ti se pare ca, constructia celor doua sectiuni dureaza prea mult, atunci stai sa vezi cat va dura realizarea celorlalte 3, care implica trasee prin munti si numeroase tuneluri.

Distribuie pe Facebook
mai multe