BMW a oprit productia unui varf de gama si nu a spus nimanui. Uite aici motivul

BMW a oprit productia unui varf de gama si nu a spus nimanui. Uite aici motivul
  • BMW a oprit productia Seriei 6 Coupe
  • Ultimul exemplar a fost asamblat in luna februarie
  • Celelalte variante de caroserie vor avea aceeasi soarta
Distribuie pe Facebook

Constructorul bavarez de automobile a oprit fara prea mult tam-tam productia Seriei 6 Coupe. Ultimul exemplar a parasit linia de asamblare a uzinei din Dingolfing in luna februarie.

Oficialii BMW nu vor sa recunoasca nici in ruptul capului ca defuncta Serie 8 va reveni in productie ca un inlocuitor pentru Seria 6, in ciuda prototipului surprins de nenumarate ori in teste. Insa evenimentele din ultimele luni ii cam dau de gol, in special acum ca s-a aflat ca Seria 6 Coupe a iesit din productie.

BMW Seria 6 Coupe

Potrivit celor de la Road&Track, ultimul exemplar al acestui model a fost asamblat in luna februarie la uzina bavarezilor din orasul Dingolfing. Acest lucru a fost confirmat recent si de catre un purtator de cuvant al diviziei BMW din America de Nord, asa ca nu mai putem vorbi despre un zvon.

In plus, unele voci sustin ca aceeasi soarta le este rezervata si celorlalte versiuni de caroserie a sportivei germane.

BMW Seria 6 Coupe

Asa cum spuneam mai sus, prototipul noului BMW Seria 8 a fost surprins de mai multe ori in timp ce era testat, cel mai recent acesta fiind zarit pe legendarul circuit Nurburgring Nordschleife. Exteriorul noului GT era acoperit de camuflaj, insa s-au putut observa cateva detalii precum partea frontala sculptata, garda la sol coborata, mai multe elemente aerodinamice si desigur, proportiile diferite de actuala Seria 6.

BMW Seria 6 Coupe

O versiune de productie este asteptata sa debuteze spre finalul acestui an, sau cel mai tarziu in 2018. Aceasta va fi dezvoltata pe platforma modulara CLAR si va fi cunoscuta dupa seriile G14 pentru versiunea Cabrio, G15 pentru Coupe si G16 pentru o varianta Gran Coupe, care va vedea lumina zilei in 2019.

BMW Seria 6 Coupe

Gama de motorizari ramane deocamdata un mister, insa stim ca la finalul anului trecut, nemtii de la BMW au inregistrat mai multe denumiri de noi modele, printre care 825, 830, 850, 860 si M850. Asadar, putem vorbi de un posibil propulsor V8 de 4.0 litri biturbo pentru partea inferioara a gamei si de un V12 de aproximativ 600 de cai putere pentru versiunile din partea superioara.

Distribuie pe Facebook
mai multe