BMW neaga orice acuzatie cu privire la emisii, insa recheama totusi in service toate diesel-urile Euro 5 din Europa

BMW neaga orice acuzatie cu privire la emisii, insa recheama totusi in service toate diesel-urile Euro 5 din Europa
  • BMW sustine ca motoarele sale diesel sunt curate
  • Va rechema in service toate masinile cu unitati diesel Euro 5 din Europa
  • Aceasta este o masura preventiva
Distribuie pe Facebook

Constructorul bavarez de automobile sustine ca motoarele sale diesel respecta toate normele de emisii actuale, insa preventiv recheama in service toate masinile cu unitati Euro 5 pe motorina din Europa.

Prinsi cu mata-n sac in urma cu 2 ani, nemtii de la Volkswagen au inceput sa-i acuze acum pe ceilalti producatori germani de practici ilegale. Publicatia Der Spiegel sustine ca recent, oficialii brand-ului din Wolfsburg au trimis o scrisoare Consiliului Concurentei, prin care cereau demararea unei investigatii.

Motoare diesel BMW Euro 5

Aceasta urma sa ii vizeze pe conationalii de la Mercedes, BMW, Audi si Porsche, care erau acuzati ca au folosit grupuri ilegale de studiu inca din anii 90', pentru a maslui preturile tratamentelor (AdBlue) pentru emisiile motoarelor diesel.

Motoare diesel BMW Euro 5

BMW a reactionat primul si a precizat prin intermediul unui comunicat de presa ca intr-adevar s-au purtat discutii cu celelalte companii, insa ca "obiectivul discutiilor cu alti producatori in ceea ce priveste rezervoarele AdBlue a fost instalarea infrastructurii necesare in Europa" si ca cele patru brand-uri au cazut de acord sa foloseasca rezervoare mai mici pentru a taia din costuri.

Motoare diesel BMW Euro 5

In plus, bavarezii sustin ca motoarele lor diesel sunt "curate" si respecta normele de emisii. Totusi, ca o masura preventiva, a decis sa recheme in service toate masinile cu propulsoare diesel Euro 5 din Europa. Cel mai probabil, acestea vor suferi un upgrade software care sa le imbunatateasca parametrii de functionare si care sa le scada si mai mult emisiile.

Motoare diesel BMW Euro 5

La aceeasi masura au apelat si conationalii de la Mercedes si Audi, care recent au anuntat rechemarea in service a 3 milioane, respectiv 850.000 de vehicule comercializate pe Batranul Continent.

Motoare diesel BMW Euro 5

In cazul brand-ului din Stuttgart, operatiunea va dura cateva luni iar costurile totale sunt estimate la peste 260 de milioane de euro.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze Motoare diesel BMW Euro 5
mai multe