Prins cu mata-n sac, Mercedes promite acum sa imbunatateasca 3 milioane de motoare diesel

Prins cu mata-n sac, Mercedes promite acum sa imbunatateasca 3 milioane de motoare diesel
  • Mercedes va imbunatati circa trei milioane de motoare diesel
  • Nemtii vor ca in acest fel sa scada emisiile acestor tip de unitati
  • Intentioneaza sa urgenteze lansarea noului motor diesel OM 654
Distribuie pe Facebook

Mercedes-Benz a anuntat ca urmeaza sa imbunatateasca de buna voie aproximativ 3 milioane de motoare diesel din Europa. In plus, nemtii grabesc lansarea in gama a noului propulsor OM 654, care a debutat odata cu noul E-Class.

Recent, gigantul german Daimler a fost acuzat de autoritatile din Germania ca a vandut peste un milion de masini care depaseau normele de poluare. La momentul respectiv, un purtator de cuvant al companiei a respins toate acuzatiile, despre care a spus ca sunt simple speculatii.

Ei bine, daca sunt sau nu speculatii nu avem de unde sti, mai ales ca procurorii nu au dezvaluit mai multe date din dosar, insa acum Mercedes-Benz a anuntat ca va da startul unei campanii extrem de ambitioase, in urma careia vrea sa imbunatateasca circa 3 milioane de motoare diesel, Euro 5 si Euro 6, existente in Europa.

Motorul diesel OM 654

CEO-ul Daimler, Dr. Dieter Zetsche, a declarat ca in acest fel soferii nu se vor mai indoi de masinile diesel si vor avea mai multa incredere in acest tip de tehnologie careia unii constructori de automobile nu-i mai dau multi ani in industrie.

Motorul diesel OM 654

Aceasta campanie voluntara va debuta in urmatoarele saptamani, iar pentru ca totul sa iasa perfect, constructorul din Stuttgart va colabora cu autoritatile germane. Scopul final este ca aceste actiuni "sa contribuie major la scaderea emisiilor motoarelor diesel."

Motorul diesel OM 654

Totodata, Mercedes a precizat ca va urgenta lansarea noului propulsor in patru cilidri, cu codul OM 654. Acesta a debutat pe noua Clasa E, iar in putin timp va fi disponibil si pentru alte modele din gama. Principalul sau avantaj este ca, potrivit inginerilor germani, are un nivel de emisii exemplar, confirmat de nenumarate teste independente.

Distribuie pe Facebook
mai multe