Emisiile bate-le vina. Audi recheama in service 850.000 de masini diesel din Europa

Emisiile bate-le vina. Audi recheama in service 850.000 de masini diesel din Europa
  • Audi recheama in service 850.000 de masini diesel in Europa
  • Emisiile acestora vor fi micsorate cu ajutorul unui update software
  • Aceasa este o actiune preventiva, iar clientii nu vor plati nimic
Distribuie pe Facebook

Constructorul german de automobile a anuntat ca va rechema in service aproximativ 850.000 de vehicule diesel comercializate in Europa. Aceasta actiune este una voluntara si este identica cu cea lansata de conationalii de la Mercedes.

Emisiile motoarelor diesel par sa le dea mari batai de cap constructorilor germani de automobile. Dupa ce in urma cu cateva zile, Mercedes a anuntat ca va rechema in service peste 3 milioane de masini diesel in Europa pentru a le "imbunatati emisiile", si conationalii de la Audi recurg acum la aceeasi masura.

Actiunea nemtilor din Ingolstadt vizeaza 850.000 de astfel de vehicule, comercializate pe Batranul Continent, cu motoare V6 si V8 TDI sub capota. Oficialii germani sustin ca aceasta masura este una preventiva si ca doresc sa "imbunatateasca emisiile in conditii reale de trafic, dincolo de normele legale."

Asa cum este si normal, clientii nu vor plati pentru aceste rechemari in service. Audi sustine ca pe durata acestui proces se va consulta cu Autoritatea Federala de Transport din Germania, deoarece doreste sa contraatace orice masura restrictiva care ar putea sa apara pe viitor.

Pe de alta parte, constructorul german a declarat ca impreuna cu autoritatile competente a analizat acest tip de motoare si nivelul lor de emisii. In caz ca analizele se vor intoarce cu rezultate negative, nemtii sustin ca vor lua orice masura tehnica necesara pentru a micsora emisiile.

Cat despre campania celor de la Mercedes, aceasta va debuta in urmatoarele saptamani si va dura chiar si cateva luni. Costurile totale sunt estimate la aproximativ 220 de milioane de euro iar scopul final este scaderea emisiilor de oxid de azot, mai ales a celor din zonele urbane, sufocate de trafic.

Distribuie pe Facebook
mai multe