Cand doi se cearta, al treilea castiga. Guvernul ceh reactioneaza la conflictul Volkswagen-Skoda

Cand doi se cearta, al treilea castiga. Guvernul ceh reactioneaza la conflictul Volkswagen-Skoda
  • Guvernul ceh intervine in conflictul Volkswagen-Skoda
  • Nemtii vor sa mute partial productia modelului Superb in Germania
  • Masura ar afecta 2.000 de locuri de munca din Cehia
Distribuie pe Facebook

Autoritatile din Cehia se implica in conflictul proaspat iscat intre gigantul german Volkswagen si Skoda. Managerii Grupului sunt nemultumiti de succesul cehilor, care ameninta inclusiv vanzarile constructorului din Wolfsburg.

La inceputul saptamanii trecute, Volkswagen uimea intreaga lume dupa ce mai multi manageri si lideri de sindicat s-au aratat deranjati de succesul cehilor de la Skoda, chiar daca acestia din urma sunt parte a Grupului german.

Skoda Superb

Mai exact, marea nemultumire a oficialilor este ca masinile Skoda sunt mai accesibile ca urmare a fortei de munca mai ieftine din Cehia, iar acest lucru afecteaza intr-o mare masura inclusiv vanzarile Volkswagen.

Skoda Superb

Asadar, pentru a le mai taia avantul, acestia au anuntat o serie de masuri, printre care plata unor taxe de licentiere mai mari pentru tehnologiile din cadrul Grupului, dar si mutarea partiala a productiei varfului de gama Superb din Cehia in Germania, pe fondul problemelor cu care se confrunta modelul Passat.

Skoda Superb

Aceasta ultima masura a starnit reactii dure chiar din partea Guvernului ceh, care a reactionat prin vocea premierului Bohuslav Sobotka. Acesta a precizat ca se va intalni cu oficialii Volkswagen si cu reprezentantii muncitorilor germani carora le va transmite ca "Guvernul are un interes clar, si anume ca toate investitiile Volkswagen si Skoda din Cehia sa fie continuate, iar productia sa nu fie mutata in afara tarii."

Skoda Superb

Totodata, sindicatele muncitorilor de la Skoda atrag atentia ca mutarea partiala a productiei ar afecta circa 2.000 de locuri de munca din Cehia.

"Vor sa lucreze la capacitate maxima in uzinele din Germania. Volkswagen Passat nu se vinde bine, dar au vazut ca Skoda Superb se vinde bine si vor sa o produca acolo," a declarat Jaroslav Povsik, seful unui sindicat al muncitorilor de la Skoda.

Skoda Superb

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Skoda Superb
mai multe