Cât costă un garaj din panouri sandwich - Ghid util

Cât costă un garaj din panouri sandwich - Ghid util
Ai nevoie de un garaj pentru mașină, însă îți este teamă că nu poți suporta o astfel de investiție? Atunci trebuie să iei în calcul un garaj din panouri tip sandwich. Acesta este ușor de construit, lucru pe care îl poți face chiar tu. În plus, când vine vorba despre cost garaj sandwich nu trebuie să-ți faci griji, fiind extrem de mic prin comparație cu cel al garajelor din cărămidă sau beton. Iată tot ce trebuie să știi despre panourile sandwich precum și despre construirea unui garaj cu ajutorul acestora.
Distribuie pe Facebook

Ce sunt panourile sandwich și cum funcționează acestea

În termenii cei mai simpli, un panou sandwich este un tip de panou compus din trei (sau uneori mai multe) materiale care sunt lipite împreună (unul peste altul) pentru a forma un singur panou. Panourile sandwich sunt utilizate într-o varietate de aplicații în industria construcțiilor, de la panouri pentru acoperiș la panouri pentru podele și până la pereții care alcătuiesc o clădire în sine. Prin urmare, panourile tip sandwich pot fi folosite cu succes în construcția unui garaj.

Atunci când panourile sandwich sunt formate din mai mult de un tip de material, acestea mai sunt denumite și panouri compozite.

Denumirea panourilor sandwich vine de la modul de configurație al acestora. Ele au trei componente de bază: cele două straturi orientate spre exterior și un miez gros; cele două panouri exterioare acționează ca "pâinea" sandvișului, iar miezul este "carnea".

În general, cele două straturi exterioare sunt aplicate pentru a contribui la creșterea durabilității generale a panoului sau, în anumite cazuri, se pot adăuga straturi suplimentare la un panou sandwich pentru a-i îmbunătăți alte caracteristici.

De ce materiale ai nevoie dacă dorești să construiești un garaj din panouri sandwich:

- Panouri sandwich (numărul diferă în funcție de dimensiunile pe care dorești să le aibă garajul). Panourile sandwich cu înveliș din oțel profilat sunt cele mai potrivite. Alege unele cu umplutura din vată bazaltică pentru a crește rezistența la incendii, dar și pentru o mai bună izolare.

- Ușă de garaj

- Burghiu electric, burghie și dispozitive de fixare pentru strângerea elementelor de fixare;

- Ciocan rotopercutor Hyundai

- Polizor cu discuri (fierăstrău pentru metal)

- Bandă de măsură

- Boloboc

- Markere și alte dispozitive pentru marcare

- Material de etanșare conceput pentru a funcționa la gamă largă de temperaturi.

Avantajele și dezavantajele garajelor din panouri sandwich

Orice material de construcție modern are atât puncte forte, cât și puncte slabe, iar panourile sandwich nu fac excepție de la regulă. Iată care sunt avantajele construirii unui garaj din panouri sandwich, dar și ce dezavantaje prezintă.

Panouri sandwich - avantaje:

- Viteza mare de construcție

- Posibilitatea instalării în orice anotimp a panourilor, eliminând acumularea de umiditate și rezistente la temperaturi negative.

- Costuri reduse cu transportul, deoarece panourile sunt relativ ușoare.

- Reducerea sarcinii de bază cu până la 100 de ori. Din acest motiv, nu este nevoie să se exploreze solul înainte de construcție și se pot face economii substanțiale.

- Nu sunt necesare finisajele, panourile fiind gata de utilizare. Panourile sandwich de fațadă se pot lăuda cu o suprafață ideală, care pur și simplu nu are nevoie de decorațiuni interioare și exterioare.

- Rezistență la deteriorarea cauzată de mucegai și alte impurități.

- Absorbție redusă a umidității, chiar și în condiții de scurgere la joncțiunea dintre panouri.

- Proprietățile excelente de izolare termică. Panourile sandwich cu miez de vată bazaltică, cu o grosime de 15 cm, asigură aceeași izolație termică ca un perete obișnuit de cărămidă cu o grosime de 90 cm.

Panouri sandwich - dezavantaje:

- Durata de viață scurtă - aproximativ 45-50 de ani.

- Imposibilitatea instalării pe pereți a rafturilor supradimensionate sau a altor structuri de mobilier grele.

- Lipsa de "antivandalism", ca în cazul structurilor din beton armat sau în clădirile din cărămidă, deci există riscul de rupere sau de deteriorare mecanică a suprafeței - așchii, zgârieturi.

- Utilizarea panourilor din fibre de vată bazaltică necesită o bună ventilație.

Costul mediu pentru un garaj din panouri sandwich

Cu siguranță te întrebi la ce preț garaj sandwich să te aștepți. Ei bine, cand vorbim despre cost garaj sandwich este important să știi că acesta pornește de la 100 de euro pe metru pătrat. Cu toate acestea, prețul final este influențat puternic de tipul materialelor (și chiar al panourilor), de ustensilele de care ai nevoie, dar și de prețul manoperei (dacă nu dorești să-l construiești singur).

Ce influențează costul unui garaj din panouri sandwich

Când vine vorba despre preț garaj sandwich este important de menționat că acesta diferă în funcție de dimensiunile garajului. În principiu, înainte de a face un plan, este important să știi pentru câte mașini îl faci. Dacă ai mai mult de o mașină, probabil vei dori să le ții pe toate la adăpost.

Când proiectezi dimensiunile garajului, ține cont de toate celelalte utilități pe care dorești să le aibă acesta. Vrei să creezi și un spațiu de depozitare în plus? Sau îl folosești doar pentru mașină?

Dacă îl folosești doar pentru mașină, asigură-te că lași un spațiu de minim 80 cm în jurul acesteia, dar mai ales în laterale. Vei dori să poți intra și ieși cu ușurință din autoturism, fără să te lovești și fără să lovești ușile.

Partea din față și cea din spate a mașinii au nevoie, de asemenea, de un spațiu de 50-60 cm, pentru putea trece cu ușurință pe lângă mașină. Dacă obișnuiești să faci singur reparații autoturismului, asigură-te că lași mai mult spațiu pentru a te putea desfășura.

Calculul pentru înălțimea garajului se face adăugând 50 cm la înălțimea medie a omului (aceasta fiind de 175 cm), prin urmare un garaj trebuie să aibă minim 225 cm înălțime. Lățimea porții este determinată de lățimea vehiculului plus un minim de 0,8 m din dreapta și din stânga.

Ținând cont de aceste dimensiuni se calculează dimensiunea exactă a garajului, pentru a afla care este numărul minim de panouri de care ai nevoie.

Dimensiuni generale pentru diferite tipuri de garaje:

- Garaj pentru un autoturism - dimensiune de 4x6x3 m (lățime * lungime * înălțime) și poartă de 3x2,25 m.

- Garaj dublu - 8x6x3 m.

- Garaj pentru patru locuri cu două porți - 8x10x3 m.

- Garaj cu patru locuri cu două intrări - 8x10x5 m.

Unul dintre avantajele construirii unui garaj pe cont propriu este faptul că îl poți construi la orice dimensiune dorești, ținând cont de propriile nevoi, astfel încât poți economisi timp, spațiu și bani. Poate fi un garaj care doar să adăpostească o mașină de ploaie și ninsoare, sau poate fi unul spațios, care să folosească și ca un mini-atelier de reparații.

Cât costă un garaj din panouri sandwich - Ghid util

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 21 Februarie 2023