Ce cauta pietonii pe pistele special amenajate pentru biciclete?

Ce cauta pietonii pe pistele special amenajate pentru biciclete?
  • Filmarea pare a fi facuta in Iasi
  • Pistele de biciclete din Bucuresti sunt ocupate de masini
  • Politia nu ii amendeaza pe cei care ocupa degeaba pistele
Distribuie pe Facebook

Urmarind acest clip, iti dai seama imediat ca Romania este o tara lipsita de respect si plina de nesimtire. Nu exista niciun fel de respect in trafic si pietonii nu tin cont ca exista o pista speciala dedicata bicicletelor. O domnisoara a platit aceasta prostie cu pretul telefonului care s-a facut bucati...

Clipul realizat de userul Casapel ne arata cum e situatia in Iasi, unul din cele mai mari orase ale Romaniei. Acolo, primaria a realizat pe marile bulevarde niste piste de biciclete care insa au micsorat tortuarele. Pietonii nu sunt in stare sa tina aceasta banda semnalizata in rosu libera si circula pe ea, punandu-i in pericol pe biciclisti. Acest video, in ciuda unor cascadorii pe o singura roata, ne demonstreaza ca pietonii din Iasi sunt pur si simplu nepasatori.

Conform legii, pietonii si soferii sunt obligati sa pastreze aceste piste libere pentru a permite accesul biciclistilor. La randul lor, si biciclistul din imagine ar fi putut extrem de usor sa-si monteze un claxon de 10 lei pe bicicleta pentru a semnala faptul ca se apropie, pietonii putand astfel sa elibereze traseul. Oricum, cert este ca in cazul de fata, cel care merge pe doua roti are dreptate. Si o domnisoara care merge pe unde nu trebuie, plateste pentru propria prostie dupa ce ii scapa telefonul din mana, fiind acrosata usor de ghidonul biclei din imagini.

Oricum, un lucru este cert: unde este trotuar, trebuie sa circule pietonii. Unde este pista pentru biciclete, trebuie sa mearga bicicletele. Si unde este carosabil, trebuie sa mearga masinile. Nu invers, nu in vreo alta combinatie. Nu vrem sa vedem masini parcate pe trotuar sau pe pista de biciclete. Si nu vrem sa vedem nici biciclete facand zig-zaguri printre masini, cand pe marginea soselei este o pista dedicata, asa cum e pe Calea Victoriei in capitala... Insa una vrem, alta se intampla. Si totul este din vina politiei care nu se sinchiseste sa acorde amenzile care se cer.

Distribuie pe Facebook
mai multe