Cel mai mare campionat de sim racing din Romania a debutat cu record de participare. Urmeaza etapa de la Adancata

Cel mai mare campionat de sim racing din Romania a debutat cu record de participare. Urmeaza etapa de la Adancata
  • Record la participare la prima etapa
  • S-a desfasurat pe circuitul Red Bull Ring
  • Urmatoarea va avea loc pe Motor Park Romania
Distribuie pe Facebook

Racing League Romania, cel mai mare campionat de sim racing din tara noastra, a ajuns la cel de-al cincilea sezon. Cursa de debut a avut loc in weekend-ul care tocmai a trecut si s-a desfasurat pe circuitul Red Bull Ring din Austria.

Pandemia de coronavirus a afectat inclusiv motorsportul. Spre exemplu, campionatul de Formula 1 a fost amanat in contextul in care cursa de debut, din Australia, a fost anulata dupa ce un membru al echipei McLaren a fost testat pozitiv cu COVID-19.

Mai mult decat atat, etapele din Vietnam si Bahrain au fost si ele amanate.

RLR etapa 1

In tot acest timp insa, campionatele de sim racing sunt o modalitate numai buna de a-ti hrani pofta de sporturi cu motor.

Racing League Romania powered by BMW, cel mai mare campionat de sim racing din tara noastra, a debutat cu record absolut de participare in weekend-ul care tocmai a trecut pe circuitul Red Bull Ring din Austria.

Peste 80 de piloti, inclusiv nume cunoscute din motorsportul autohton si sportivi profesionisti din alte discipline, si 20 de echipe s-au inscris in sezonul al cincilea pentru a se duela pe diverse circuite cu 30 de modele BMW M3 E30 DTM.

RLR etapa 1

Din totalul de 63 de piloti care au incercat sa se califice pentru cursa oficiala de duminica, 30 au avut ocazia sa-si arata maiestria pe circuitul de Grand Prix din Austria.

Prima etapa a campionatului de sim racing a fost una intensa, cu multe dueluri spectaculoase, iar la final marele castigator a fost Victor Nicolae care a adunat 40 de puncte din totalul de 45 posibile.

RLR etapa 1

Racing League Romania se desfasoara pe platforma Assetto Corsa pe PC, iar sezonul actual este alcatuit din 10 etape. Formatul este de doua curse a cate 30 de minute per etapa iar grila de start numara 30 de locuri. Pentru a determina cei mai rapizi piloti din timpul saptamanii se foloseste un sistem de precalificari iar cei din top 30 isi asigura locul pe grila prin stabilirea unor timpi cat mai competitivi.

RLR etapa 1

Primii 10 piloti clasati in cursa 1 vor lua startul in mansa a doua in ordine inversa, iar primii trei primesc si un mic handicap de greutate (30 kg, 20 kg si 10 kg) pentru un plus de spectaculozitate.

Pe data de 12 aprilie se va desfasura o etapa de anduranta, cu o durata de o ora, pe legendarul circuit Nurburgring Nordschleife.

RLR etapa 1

Noul sezon din Racing League Romania powered by BMW poate fi urmarit integral in transmisiune live, in fiecare duminica de la 20:30, pe pagina de Facebook BMW Romania.

RLR etapa 1

Calendarul competitional continua cu etapa a 2-a, care va avea loc pe 22 martie, pe circuitul Motor Park Romania recreat in mediul virtual chiar de organizatorii Racing League Romania.

RLR etapa 1

RLR etapa 1

RLR etapa 1

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (10) Poze RLR etapa 1
mai multe