Cele mai bune masini de inchiriat pentru o vacanta perfecta

Cele mai bune masini de inchiriat pentru o vacanta perfecta
  • Masina reprezinta o alternativa viabila la tren si avion atunci cand pleci in vacanta
  • Daca nu te numeri printre cei care detin un autoturism personal, poti inchiria oricand unul
  • Preturile pornesc de la cateva zeci de euro si variaza in functie de anumiti factori
Distribuie pe Facebook

De vreo 4 ani, eu tot plec in vacanta cu masina. Ce-i drept, n-am iesit din Europa, nu e ca si cum as parcurge zeci de mii de kilometri.

Dar o Ungaria, o Slovenia, o Grecia, o Franta, o Italia sunt destinatii rezonabile pentru astfel de drumetii, asta sa nu le mai punem la socoteala pe cele de-aici, de la o aruncatura de bat.

De ce prefer masina in locul avionului sau a oricarui alt mijloc de transport? Pentru ca, mai presus de toate, imi ofera confortul, libertatea si independenta de care am nevoie.

Vreau sa mananc ceva? Trag pe dreapta la primul restaurant / magazin alimentar / benzinarie si mananc in voie, fara sa platesc zeci de euro pe-un sendvis prost.

Vreau sa ascult muzica clasica sau heavy metal? Ascult muzica clasica sau heavy metal, ca stiu sigur ca nu deranjez pe nimeni. Vreau sa trag putin pe dreapta sa ma odihnesc? Trag pe dreapta si ma odihnesc.

Vreau sa fac o oprire-n nu stiu ce oras si sa-l vizitez? O fac si pe-asta. Sa nu mai mentionez si faptul ca sejurul meu dureaza cat vreau eu, nu cat imi impun companiile aeriene, ca pot sa-mi car tot dulapul dupa mine daca simt nevoia si ca nu exista sanse sa ratez plecarea si sa pierd niste bani aiurea.

Nu stiu altii cum sunt, dar mie argumentele-astea imi sunt mai mult decat suficiente. Dar ce te faci cand nu ai o masina la dispozitie cu ajutorul careia sa te poti bucura de toate aceste delicii de vacanta? Cum ce faci?! Inchiriezi! Uite catre ce m-as orienta eu si de ce:

Fiat 500

Cele mai bune masini de inchiriat pentru o vacanta perfecta

Pentru ca e adorabil! Desigur, nu se preteaza la o vacanta cu intreaga familie compusa din sot, sotie si 3 copii, insa pentru un cuplu este perfect. Trebuie sa fiti putin hipsteri, ca mine, sa va doriti asa ceva, dar n-am indoieli ca n-ati fi.

Imaginati-va un city break la Roma, va puteti gandi voi la o masina mai potrivita? In plus, este disponibila cu preturi pornind de la aproximativ 35 euro / zi, in functie de durata inchirierii. Daca vacanta voastra dureaza 21 de zile sau mai mult, veti plati circa 23 euro / zi.

Opel Insignia

Cele mai bune masini de inchiriat pentru o vacanta perfecta

Recunosc, am un crush cu masina asta, de cand a avut-o prietenul din dotare. Are prestanta, e super stabila, spatioasa cat cuprinde si confortabila pe masura asteptarilor pe care le impune clasa. Spre deosebire de 500, este o masina mare, in care nu stau deloc inghesuiti 4 adulti sau o familie cu (2) copii.

Consumul este rezonabil, poate chiar mai redus decat la Fiat, in functie de motorizare (6 - 7 litri / 100 km afara pentru un motor Diesel de 2000), iar costurile de inchiriere nu sunt nici ele exacerbate: de la aproximativ 32 euro / zi, respectiv circa 43 euro / zi daca o inchiriezi pentru mai putin de 3 zile.

Smart ForTwo

Cele mai bune masini de inchiriat pentru o vacanta perfecta

Poate ca esti genul de om singuratic, caruia-i place sa plece singur in vacanta si sa exploreze cele mai exotice locuri. Sau poate ca-ti plac aventurile si nu se incumeta nimeni sa plece cu tine.

De ce ai plati pentru o masina uriasa, cand iti este suficient un Smart ForTwo? Il gasesti cu preturi pornind de la aproximativ 21 euro / zi, pentru perioade mai lungi de 30 de zile, respectiv circa 34 euro / zi pentru perioade mai scurte sau egale cu 3 zile.

Mercedes Vito

Cele mai bune masini de inchiriat pentru o vacanta perfecta

Daca nu esti nici singuratic, nici romantic, nici familist, vacantele in grupuri mari sunt cele mai potrivite pentru tine. Si pentru ditai grupul de prieteni care pleaca-n Ibiza, trebuie si ditai masina de 8+1 locuri, nu-i asa?

Desigur, aceasta varianta este si mult mai rentabila decat precedentele, pentru ca atat costurile de inchiriere, cat si cele pentru combustibil si taxe auto se impart la mai multi pasageri.

Pentru o excursie de pana la 3 zile, veti plati aproximativ 79 euro / zi, iar pentru vacante mai lungi de 21 de zile, costurile scad pana la circa 55 euro / zi. Faceti voi socoteala ce inseamna asta intr-un grup de 9 persoane. Cam cat un pachet de tigari, asa-i?

Dacia Logan

Cele mai bune masini de inchiriat pentru o vacanta perfecta

Dar masinile noastre ce-au? Sunt fiabile, suficient de inalte cat sa cutreieri o parte din munti cu ele, au un consum mai mult decat decent si sunt usor de manevrat si greu de stricat.

Pentru cei mai rabdatori dintre noi, care si-au programat concediul dupa data de 15 septembrie avem urmatoarele costuri: aproximativ 12.99 euro / zi pentru un Logan 2, fara limita de kilometri! Pentru o vacanta low cost, nu cred ca exista variante mai bune.

Sinziana Patru

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze Cele mai bune masini de inchiriat pentru o vacanta perfecta
mai multe