Cine a taiat si a aruncat la gunoi un Ferrari 458? Va dam un indiciu: e un constructor japonez

Cine a taiat si a aruncat la gunoi un Ferrari 458? Va dam un indiciu: e un constructor japonez
  • Echipa de dezvoltare a Hondei NSX a taiat un Ferrari 458 Italia
  • Inginerii au recurs la acest gest pentru a studia structura de aluminiu a supercar-ului italian
  • Pe langa aceasta, echipa de dezvoltare mai cumparase in trecut un Porsche 911 GT3 RS si un McLaren MP4-12C
Distribuie pe Facebook

In perioada cand noua Honda NSX era inca in stadiul de dezvoltare, echipa a cumparat mai multe supercar-uri din care sa se inspire. Cea mai recenta descoperire: Ferrari 458.

Scriam cu ceva timp in urma despre echipa de dezvoltare a Hondei/Acurei NSX care a cumparat un Porsche 911 GT3 RS pentru a-i studia directia si dinamica. Masina a fost rechemata in service iar cand si-au dat nemtii seama cine este proprietarul, le-au lasat japonezilor un bilet amuzant sub capota.

Ei, acum a aparut o noua povestioara, de aceasta data tragi-comica, despre aceeasi echipa care de aceasta data ar fi cumparat un Ferrari 458. Supercar-ul italian a fost intre timp inlocuit de modelul 488, dar in cei 6 ani cat a fost produs, a stabilit niste standarde foarte inalte care au fost, sau nu, intrecute pana in ziua de azi.

De ce am spus tragi-comica? Pai, pentru simplul fapt ca inginerii de la Honda/Acura au taiat superbul 458 pentru a-i studia structura de aluminiu cu care cei de la Ferrari se lauda intr-una. Partea si mai proasta este ca dupa ce si-au terminat treaba, inginerii au aruncat toate piesele la gunoi.

Ca sa facem o recapitulare, pana acum a reiesit ca echipa de dezvoltare a Hondei NSX s-a inspirat din trei supercar-uri: un Porsche 911 GT3 RS, un McLaren MP4-12C care a fost rechemat la randul sau in service si cei de acolo au vazut ca "proprietarul" a circulat cu viteza maxima, si acum un Ferrari 458 Italia. Vazand aceasta lista, nu ne putem abtine sa ne intrebam oare ce alta masina au mai "batjocorit" cei de la Honda?

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 11 August 2016