Cum sa iei un ITP fara sa te duci cu masina, varianta de Bucuresti

Cum sa iei un ITP fara sa te duci cu masina, varianta de Bucuresti
Cei de la PRO TV au prezentat aseara un reportaj cu camera ascunsa. E vorba de traditionala incercare de obtinere a unui ITP la masina, insa unul in absenta masinii. Aceasta tehnica este ilegala, dar este practicata de foarte multe ateliere autorizate de RAR. Iata filmul inregistrat cu o camera ascunsa la un service auto din Bucuresti.
Distribuie pe Facebook

Conform legii, pentru a obtine ITP-ul, o masina trebuie sa fie in stare tehnica buna, dar totodata sa fie si prezenta in momentul in care se face inspectia. Soferul trebuie sa aiba asupra lui talonul, cartea si buletinul, acesta trebuind sa fie proprietarul masinii.

Insa exista si anumite ateliere autorizate de RAR pentru a face Inspectia Periodica care au angajati ce doresc sa se imbogateasca peste noapte, ocolind legea. Este si cazul unui service auto din Bucuresti, din cartierul Pantelimon. Un angajat de acolo spune ca poate face un ITP la o masina care nu este prezenta fizic in service.

Dar aceasta metoda este veche de cand lumea printre cei care fac inspectiile periodice la masini. Ceea ce nu stiu multi oameni este faptul ca pentru suma ceruta, in cazul celor de la PRO TV, 400 de Euro, soferul primeste un ITP fals, care nu apare in registrul politiei. Mai precis, daca valabilitatea ITP-ului este verificata pe site-ul celor de la RAR, adica AICI, acea masina va figura ca fiind fara ITP, asadar pasibila de a ramane fara certificatul de inmatriculare.

Prin urmare, angajatul acestui service auto, nu doar incalca legea, dar si insala soferul "vanzandu-i" o stampila si o semnatura pe talon, invalida si fara vreo valoare.

Mai grav este faptul ca acest service in care a fost filmata isprava angajatului din service care face ilegalitati, este si cel in care se repara masinile Politiei Locale, sector 2. Lucru ce poate oarecum "ajuta" la facilitatea obtinerii de inspectii false, fara implicarea celor de la RAR, singura autoritate legala ce poate amenda aceste practici.

Tu ce parere ai despre obtinerea unui ITP fara ca masina sa fie prezenta?

Distribuie pe Facebook
mai multe