Dacia a demarat productia de motoare turbo la Mioveni

Nici bine nu a fost lansat pe piata, iar motorul 1.0 EcoBoost de la Ford este pe cale sa se aleaga cu un rival pe masura. Competitia va veni tot din Romania, Dacia demarand la Mioveni productia noului 0.9 turbo ce va echipa numeroase modele din gama Renault si, bineinteles, Dacia.
Distribuie pe Facebook
Primul motor in trei cilindri de la Renault, noul Energy TCe 90 este realizat integral din aluminiu si are o capacitate cilindrica de 899 centimetri cubi. De asemenea, motorizarea constructorului francez se bucura si de prezenta sistemului Variable Valve Timing (VVT), respectiv a unei turbine de mici dimensiuni, noua unitate pe benzina reusind astfel sa ofere un maximum de performanta cu un consum minimum de carburant. Vorbind strict despre cifre, propulsorul Energy TCe 90 de la Renault livreaza celui aflat la volan 90 cai putere si 135 Newton-Metri, cu 90% din cuplul maxim disponibil inca de la 1.650 rotatii per minut.

Dacia a demarat productia de motoare turbo la Mioveni

Asemeni motorului 1.0 EcoBoost de la Ford, si noul propulsor Energy TCe 90 de la Renault va fi produs in Romania, de-aceasta data la uzina Dacia de la Mioveni. Asa cum probabil cunoaste deja intreaga lume, motorizarea Energy TCe 90 se regaseste momentan in oferta pusa la dispozitie de noul Renault Clio 4, insa va fi disponibila si sub capota ultimelor generatii ale modelelor Dacia Logan, Dacia Sandero si, nu in ultimul rand, Dacia Sandero Stepway.

Dacia a demarat productia de motoare turbo la Mioveni

VIDEO: Noul Energy TCe 90 de la Renault in detaliu:

Renault Energy TCe 90 in detaliu

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (7) Poze Renault Energy TCe 90
mai multe