Dacia Duster a obtinut Premiul Autobest 2011

Dacia Duster a obtinut Premiul Autobest 2011
Dacia Duster a primit Premiul "Autobest 2011", care recompenseaza cea mai buna oferta auto propusa pe piata in 2010. Juriul Autobest reuneste 15 jurnalisti experti in domeniul auto care activeaza pe piete cu o crestere puternica (Europa de Est, Rusia, Turcia).
Distribuie pe Facebook
Dacia Duster, disponibil in Europa, Turcia si Magreb din primavara lui 2010 se bucura de succes pe toate pietele unde se comercializeaza, pana in prezent fiind deja inmatriculate 60.000 unitati. Datorita designului 4x4 si veritabilelor sale prestatii off-road, cu un raport pret/habitabilitate imbatabil, Dacia Duster a sedus clientela aflata in cautarea unui vehicul robust, fiabil si accessibil.

Duster este un model cu anvergura internationala, atat sub raportul comercializarii, cat si sub cel al industrializarii. In 2011, Dacia Duster isi va continua drumul sub marca Renault: va fi distribuit in tarile Golfului, fiind produs tot la Pitesti. Dincolo de Atlantic, Dacia Duster va fi fabricat la uzina Renault din Curitiba si se va distribui in Brazilia, Argentina, Mexic si Chile. Duster va mai fi industrializat si produs in Rusia, in uzina Avtoframos (Moscova).

La 10 decembrie, Dacia Duster a primit premiul "Autobest 2011", recompensand cea mai buna oferta auto propusa de un constructor pe pietele din 2010. Cei 15 membri ai juriului au stabilit clasamentul pornind de la 13 criterii printre care consumul, polivalenta, habitabilitatea sau design-ul. Fiecare criteriu a fost punctat. Dacia Duster a adunat 863 de puncte din 3600, fiind desemnat drept castigator de 10 dintre membrii juriului.

Cei 15 membri ai Juriului Autobest provin din: Bulgaria, Croatia, Republica Ceha, Cipru, Macedonia, Ungaria, Polonia, Romania, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Turcia, Ucraina si Malta.

In Franta, Dacia Duster a primit Trofeul Argus, in data de 8 decembrie, la categoria vehicule de familie. Criteriile punctate de membrii juriului (experti, jurnalisti si specialisti in studii de piata) au fost pretul de achizitie a vehiculului nou, pretul de revenire pe kilometru, valoarea reziduala, consumul si prestatiile.

In Romania, Dacia Duster a fost aleasa "Masina Anului 2011", distinctie acordata de Asociatia Presei Auto din Romania (APAR). Duster a obtinut o victorie zdrobitoare acumuland in finala aproape tot atatea puncte cat urmatoarele doua clasate la un loc. In opinia membrilor juriului, Dacia Duster este modelul care va avea cel mai mare impact pe piata romaneasca in anul 2011.

Conform unui comunicat dat publicitatii de Autobest, a 10-a editie a Galei Autobest va fi organizata la inceputul lui februarie 2010 in Romania. Conform traditiei, juriul international Autobest decerneaza premiile in fiecare an in alta tara. Anul trecut, gala premiilor a fost organizata la Moscova, in Rusia. In afara de castigatorii Autobest, in Romania vor fi invitate persoane importante cu putere de decizie din industria auto din Romania, precum si din Europa, politicieni, staruri, sportivi si personalitati faimoase.


Sursa: Dacia
Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 10 Decembrie 2010