Dacia Duster No Limit in premiera in Romania

Dacia Duster No Limit in premiera in Romania
Vehiculul de competitii Dacia Duster No Limit, care a participat la prestigioasa cursa de viteza in coasta Pikes Peak International Hill Climb 2011 din SUA, a fost prezentat presei romanesti marti, 11 octombrie, in cadrul unui eveniment organizat la Centrul Tehnic Titu. Cel care a descris performantele acestui vehicul unic a fost insusi pilotul care a condus Dacia pe podium in SUA, Jean-Philippe Dayraut.
Distribuie pe Facebook
Pe pistele Centrului de teste de la Titu al Grupului Renault s-au dezlantuit cei 850 de CP pe care ii ascunde sub fibra de sticla Dacia Duster "No Limit". Avand o masa de numai 950 kg, acesta este unul dintre cele mai puternice vehicule 4x4 special concepute pentru o competitie sportiva. Masina poate atinge 100 km/h in numai trei secunde si este un rezultat al colaborarii dintre Vip Challenge, Renault Sport Technologies, Tork Engineering si Sodemo. Ea a fost adaptata conditiilor foarte dificile pe care le impune traseul de la Pikes Peak, unde pilotul francez, multiplu campion al Frantei in cursele de circuit, s-a inscris la categoria "Unlimited".

Dacia Duster No Limit in premiera in Romania

Cat este de "nelimitat" acest vehicul a aratat Jean-Philippe Dayraut pe o portiune a circuitului de viteza de la Titu, unde a accelerat masina in linie dreapta si a executat viraje in viteza. Adevaratele abilitati ale masinii sunt insa greu de demonstrat in afara unui circuit precum cel montan de la Pikes Peak, care porneste de la o altitudine de 2860 m si se incheie pe un platou la inaltimea de 4300 m, slabind atat functiile organismului uman, cat si puterea motorului.

Dacia Duster No Limit in premiera in Romania

Dupa spectacolul de pe pista, presa a avut ocazia de a examina de aproape complexul mecanism care se ascunde sub caroseria masinii si de a face fotografii impreuna cu pilotul.

Dacia Duster No Limit in premiera in Romania

Dacia a fost prezenta pentru prima data la cea mai periculoasa cursa de viteza in coasta din SUA de la Pikes Peak pe 26 iunie 2011, obtinand locul al III-lea cu vehiculul Dacia Duster "No Limit". Competitia de la Pikes Peak se desfasoara anual in Colorado Springs, SUA, inca din anul 1916. Proiectul a avut la baza initiativa pilotului francez Jean-Philippe Dayraut, de sase ori campion al Frantei in cursele de circuit si triplu campion al Trofeului Andros.

Dacia Duster No Limit in premiera in Romania

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (31) Poze Dacia Duster No Limit in Romania
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 14 Octombrie 2011