Dacia recheama in service-urile din Romania peste 2.000 de masini Duster. 'Poate sa apara fum la nivelul claxonului de pe volan'

Dacia recheama in service-urile din Romania peste 2.000 de masini Duster. 'Poate sa apara fum la nivelul claxonului de pe volan'
  • Compania Dacia recheama in service-urile din Romania peste 2.000 de masini Duster
  • Acestea ar putea 'suferi' de dimensionarea incorecta a sistemului electric al claxonului
  • Respectiva problema poate duce inclusiv la o disfunctionalitate a airbag-ului sofer
Distribuie pe Facebook

Dacia a demarat recent o actiune de recall care vizeaza peste 2.000 de masini Duster vandute pe piata din Romania. Problemele descoperite de compania de la Mioveni pot afecta inclusiv modul in care functioneaza airbag-ul.

Dacia a sesizat de curand Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor cu privire la un lot cu probleme al modelului Duster. In documentul trimis institutiei cu pricina se arata ca 2.032 de masini vandute pe piata din Romania ar putea 'suferi' de dimensionarea incorecta a sistemului electric al claxonului.

Clientii care conduc un exemplar cu aceasta problema ar putea experimenta, spune producatorul de automobile de la Mioveni, urmatoarele: pierderea functiei acestuia si / sau aparitia de fum la nivelul claxonului de pe volan. In plus, in anumite situatii limitate, poate apare o disfunctionalitate a airbag-ului sofer.

Asa cum precizam, 2.032 de masini Duster vandute pe piata din Romania ar putea fi afectate de aceasta problema. Respectivele vehicule sunt asteptate in service pentru verificarea si remedierea cablajului electric al claxonului. Operatiunea va dura aproximativ o ora, iar costurile vor fi operate de compania Dacia.

Despre Dacia Duster

In Romania, cea mai ieftina Dacia Duster se vinde cu 10.900 de euro si ofera o motorizare 1.6 16V de 114 CP. Fisa tehnica este completata de o transmisie manuala si un sistem de tractiune fata, in timp ce lista cu dotari cuprinde inclusiv faruri de zi, ASR si ESP, airbag-uri laterale fata sau bancheta spate rabatabila.

La polul opus se afla versiunea speciala SL Explorer care, pentru 17.700 de euro, ofera unitatea 1.5 dCi de 109 CP cuplata - in premiera, la o cutie automata cu dublu ambreiaj. In cazul de fata, clientii mai primesc si aer conditionat, geamuri. plus oglinzi electrice, dar si proiectoare de ceata, tempomat sau sistemul Media Nav.

Pentru cei care vor sa experimenteze automobilul companiei de la Mioveni intr-o varianta cu tractiune integrala, precizam ca nota de plata porneste de la 13.050 euro. In schimb, cel mai ieftin diesel are un pret minim de 14.300 de euro, in timp ce propulsorul turbo de 1.2 litri si 14.450 de euro este disponibil de la 14.450 de euro.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (40) Poze Dacia Duster EDC
mai multe