De azi, Romania mai are 21 de kilometri de autostrada. Lotul 3 al autostrazii Lugoj - Deva dat in folosinta cu RESTRICTII

De azi, Romania mai are 21 de kilometri de autostrada. Lotul 3 al autostrazii Lugoj - Deva dat in folosinta cu RESTRICTII
  • Lotul 3 a fost dat in folosinta
  • Tronsonul masoara 21 de kilometri
  • Sunt restrictii de viteza si tonaj
Distribuie pe Facebook

Ministrul Transporturilor a anuntat, in debutul sedintei de Guvern, ca lotul 3 al autostrazii Lugoj - Deva a fost deschis circulatiei publice. Exista insa restrictii de viteza si tonaj.

Construit initial de o firma spaniola, lotul 3 al autostrazii Lugoj - Deva a devenit "celebru" atunci cand autoritatile romane au acuzat calitatea indoielnica a constructiei si au reziliat contractul. Inaugurarea trebuia sa aiba loc in luna septembrie, dar planurile CNAIR au fost stricate atunci de o fisura aparuta in asfalt, ca urmare a unei probleme de terasament.

La patru luni de la acel moment, tronsonul de drum cu o lungime de 21 de kilometri a fost dat acum in folosinta, dar cu restrictii de viteza si tonaj. Anuntul a fost facut la debutul sedintei de guvern de catre Ministrul Transporturilor, Lucian Bode.

"Azi, CNAIR va da in trafic cei 21 de kilometri din lotul 3 al autostrazii Lugoj-Deva, portiunea dintre Ilia si Holdea," a anuntat Ministrul.

"Am preluat un contract reziliat, iar din 4 noiembrie si pana astazi am facut 3 expertize, am contractat lucrarile la podul peste Mures, am receptionat breteaua Holdea, iar astazi dam in trafic acest tronson cu restrictii de 80 km/h si 7,5 tone. Avem si contract de deszapezire," a mai declarat Lucian Bode, care a incheiat deasemenea si un protocol cu Politia Rutiera pentru managementul de trafic.

Cu aceasta ocazie, Ministrul Transporturilor a vorbit si despre lotul 2 al autostrazii Lugoj - Deva. "Pe acest lot suntem in licitatie, se raspunde la clarificari in acest moment," a declarat acesta despre tronsonul cu o lungime de 13.6 kilometri.

Cu cei 21.1 kilometri ai lotului 3, Romania are acum 857,5 kilometri de autostrada si drumuri nationale in regim de autostrada.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 23 Decembrie 2019