Decizie de ultima ora luata de Audi. Hot-hatch-ul cu 400 de cai indisponibil pe mai multe piete, inclusiv in Europa

Decizie de ultima ora luata de Audi. Hot-hatch-ul cu 400 de cai indisponibil pe mai multe piete, inclusiv in Europa
  • Audi opreste productia modelului RS3
  • Sunt afectate mai multe piete, printre care si Europa
  • Totul ar putea reveni la normal la inceputul anului viitor
Distribuie pe Facebook

Constructorul german de automobile a confirmat ca productia modelului RS3, atat sedan cat si sportback, a fost oprita fortat din cauza noilor standarde de emisii WLTP. Sunt afectate mai multe piete, printre care si Europa.

Cum vechiul test de emisii NEDC avea foarte multe lacune si era depasit pentru zilele noastre, s-a decis implementarea unor noi standarde mult mai potrivite si mai exacte, care sa reduca diferentele dintre valorile "din laborator" si cele din realitate.

Audi RS3 Sportback

Acestea vor intra in vigoare de la 1 septembrie, astfel ca producatorii de automobile au inceput inca de-acum cateva luni sa faca modificarile necesare pentru ca motoarele lor sa se supuna noilor reguli.

Audi RS3 Sportback

Au fost afectate mai multe modele cu propulsoare pe benzina, carora le-au fost instalate fie un filtru de particule, fie un sistem nou de evacuare. Cateva au si pierdut din putere, in aceasta situatie regasindu-se Volkswagen Golf R sau Seat Leon Cupra. Ambele hot-hatch-uri s-au trezit peste noapte cu 10 cai mai putin.

Audi RS3 Sportback

Noile standarde WLTP lovesc acum un alt model de performanta al grupului VAG, si cand spunem asta ne referim la Audi-ul RS3 (Sedan si Sportback). Initial, reprezentantii brand-ului din Ingolstadt au retras in liniste hot-hatch-ul din configuratorul aferent pietei din Germania, pentru ca mai apoi, fortati de imprejurari, sa confirme oprirea productiei.

Audi RS3 Sportback

"Audi RS3 Sportback si Sedan nu mai sunt momentan disponibile in Europa si in alte piete din cauza implementarii noilor standarde WLTP. Anticipam ca productia va fi reluata la inceputul anului 2019," a declarat un oficial al companiei.

Audi RS3 Sportback

Nu se stie inca ce modificari vor fi facute pentru ca RS3-ul sa intre in legalitate din punct de vedere al emisiilor, insa cele mai multe voci vorbesc despre aceeasi scadere de putere care a fost aplicata si in cazul lui Golf R sau Leon Cupra.

Audi RS3 Sportback

In prezent, unitatea turbo de 2.5 litri de sub capota hot-hatch-ului din Ingolstadt dezvolta 400 de cai putere si 480 Nm cuplu. In aceste conditii, masina accelereaza de la 0 la 100 de km/h in 4.1 secunde si are o viteza maxima limitata electronic la 250 de km/h.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Audi RS3 Sportback
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 29 August 2018