Din rau in mai rau. Mercedes este acuzat acum ca a vandut peste un milion de masini poluante excesiv

Din rau in mai rau. Mercedes este acuzat acum ca a vandut peste un milion de masini poluante excesiv
  • Mercedes este acuzat ca a vandut peste un milion de masini care depasesc normele de poluare
  • Acestea ar putea fi interzise de la vanzare in Europa
  • Erau propulsate de unitati diesel V6 de 3.0 litri, si de agregate de 2.2 litri
Distribuie pe Facebook

Gigantul german Daimler, care detine Mercedes-Benz, este acuzat ca a vandut peste un milion de masini care depaseau normele de poluare. Vehiculele afectate ar putea fi interzise acum de la vanzarea in Europa.

Dupa izbucnirea scandalului Dieselgate, tot mai multi constructori de masini au fost descoperiti ca s-au jucat cu normele de poluare. Printre acestia se numara si nemtii de la Mercedes-Benz, care parca nu mai scapa din colimatorul autoritatilor.

In urma cu doua luni, procurorii germani au descins la sediile si fabricile Daimler, si daca atunci nu se stiau prea multe detalii concrete despre natura cazului, acum cei de la publicatia germana Sueddeutsche Zeitung au pus mana pe un document care ar putea explica toata aceasta operatiune.

Potrivit acestuia, perchezitiile au fost facute in urma unor suspiciuni cu privire la incalcarea normelor de poluare. Mai exact, Mercedes este acuzat ca a vandut in perioada 2008-2016 peste un milion de masini in Europa si Statele Unite, care depaseau cu mult normele de poluare.

Modelele afectate erau propulsate de unitati diesel V6, de 3.0 litri, capabile de 265 de cai putere, sau de agregate de 2.2 litri, care dezvolta intre 108 si 208 cai putere. Situatia este cu atat mai grava cu cat toate acestea ar putea fi interzise de la vanzare in Europa.

Asa cum era de asteptat, constructorul german de automobile a refuzat sa comenteze toate aceste acuzatii, despre care spune ca sunt simple "speculatii". Totusi, un purtator de cuvant al gigantului Daimler a precizat ca brand-ul pe care il reprezinta coopereaza indeaproape cu autoritatile pentru ca acest scandal sa se termine cat mai curand.

Distribuie pe Facebook
mai multe