Dodge opreste definitiv productia masinii care ne-a marcat copilaria

  • Dodge opreste definitiv productia modelului Viper
  • In octombrie 2016, americanii au fost nevoiti sa intrerupa comenzile
  • Anuntul a fost facut de directorul de design din cadrul FCA
Distribuie pe Facebook

Americanii de la Dodge vor opri definitiv productia modelului Viper la finalul acestei veri. Anuntul a fost facut de directorul de design al Fiat Chrysler Automobiles cu ocazia Salonului Auto de la Chicago.

Dodge-ul Viper este cu siguranta o masina care si-a castigat locul in istoria automobilistica, si care ne-a marcat multora dintre noi copilaria, in special datorita serialului "Viper" care a debutat pe micul ecran in 1994.

Dodge Viper

Insa, drumul nu a fost deloc neted pentru unul dintre cele mai populare modele produse de Dodge. Cea mai recenta generatie s-a luptat o perioada cu vanzari slabe, dar americanii au gasit anul trecut cateva modalitati de a indrepta lucrurile. In luna octombrie au fost nevoiti chiar sa intrerupa comenzile, deoarece nu mai faceau fata valului de noi clienti.

Dodge ViperDodge Viper

Cu cateva luni inainte de acest moment, constructorul american a anuntat lansarea mai multor editii speciale, printre care Viper 1:28 Edition ACR, GTS-R Commemorative Edition ACR, Vooodoo II Edition ACR, Snakeskin Edition GTC si Dealer Edition ACR.

Dodge Viper

Aceasta din urma a fost reprodusa in 33 de exemplare, si a fost disponibila exclusiv la dealerii care vandusera pana in acel moment cele mai multe Viper-uri. A fost vopsita in alb cu dungi albastre, si beneficia de frane ceramice, de pachetul Extreme Aero si de cusaturi rosii ACR la interior.

Dodge Viper

In ciuda acestor lucruri, Dodge se vede nevoit sa opreasca definitiv productia modelului Viper, in 31 august 2017. Anuntul a fost facut de directorul de design al Fiat Chrysler Automobiles cu ocazia Salonului Auto de la Chicago. Partea buna este ca toate masinile destinate ultimului an de productie, au fost deja vandute.

Dodge Viper

Dodge Viper

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (7) Poze Dodge Viper
mai multe