Dupa Supra, TOYOTA mai vrea sa reinvie doua modele care au facut istorie. Vestea vine de la un oficial al companiei

  • Toyota ar vrea sa reinvie doua modele populare din gama
  • Este vorba despre MR2 si Celica
  • Ipoteza a fost lansata de un inginer care se ocupa de noua Supra
Distribuie pe Facebook

Potrivit celor mai recente informatii, constructorul japonez de automobile ar vrea sa readuca in gama doua modele extrem de populare in trecut. Ipoteza a fost lansata de un oficial al companiei nipone.

Dupa ani de zvonuri si discutii neoficiale, Toyota este pe punctul de a lansa un succesor pentru legendarul model Supra MkIV. Asa cum am mai spus, prototipul se afla in ultimele faze de dezvoltare, a fost testat recent de jurnalistii auto si va fi asamblat la uzina Magna Steyr din Austria, impreuna cu noul BMW Z4.

Toyota Celica si MR2

Cele doua modele au fost dezvoltate in paralel si impartasesc cateva componente si panouri de caroserie, inclusiv un propulsor de 3.0 litri cu sase cilindri in linie. Chiar si asa, inginerii Toyota au dat mai multe asigurari ca Supra si Z4 vor fi foarte diferite in ceea ce priveste dinamica de condus.

Toyota Celica si MR2

Unul dintre inginerii sefi care se ocupa de proiectul Supra a lansat o ipoteza, potrivit careia Toyota intentioneaza sa reinvie alte doua modele care au creat valva printre pasionatii auto in trecut. Este vorba despre Celica si MR2.

Toyota Celica si MR2

"Vrem sa aducem inapoi modelul Celica si MR2-ul. Am ales sa lansam intai Supra pentru ca cererea era mult mai mare pentru aceasta," sunt cuvintele lui Masayuki Kai.

Toyota Celica si MR2

Este prea devreme sa vorbim despre specificatiile tehnice posibile, insa Kai a sugerat ca Celica s-ar putea transforma intr-o sportiva cu tractiune integrala, in timp ce MR2 ar urma sa isi pastreze propulsorul montat central si tractiunea spate. Oficialul recunoaste insa ca nu este nimic concret si ca inainte de toate trebuie efectuat un studiu de piata pentru a vedea daca exista cerere pentru astfel de modele.

Toyota Celica si MR2

Noile Celica si MR2 ar putea fi dezvoltate tot impreuna cu un alt producator de automobile, cum este si cazul noii Supra. Sunt sanse mari ca cealalta parte sa fie reprezentata de Mazda, in contextul in care Masayuki Kai a declarat ca Toyota are foarte multe lucruri de invatat de la Mazda.

Toyota Celica si MR2

Toyota Celica si MR2

Toyota Celica si MR2

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (8) Poze Toyota Celica si MR2
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 21 Septembrie 2018