Emisiile au ajuns din urma si nava amiral de la BMW. Nemtii fortati sa suspende productia versiunilor pe benzina

  • BMW suspenda productia Seriei 7 pe benzina
  • Aceste propulsoare nu trec noile teste de poluare WLTP
  • Inginerii sunt fortati se implementeze un filtru de particule
Distribuie pe Facebook

Constructorul bavarez de automobile se confrunta din nou cu o situatie neplacuta. BMW este fortat sa suspende un an productia europeana a versiunilor cu motoare pe benzina ale lui Seria 7 din cauza emisiilor.

Testul NEDC (New European Driving Cycle) si-a aratat de foarte multe ori neajunsurile, astfel ca autoritatile au luat decizia de a-l inlocui cu asa-numitul WLTP (World Harmonized Light Vehicle Test Procedure).

BMW 750Li si M760Li

Cel putin teoretic, acesta pare sa fie mult mai precis si mai potrivit pentru zilele noastre. Printre schimbarile propuse se numara mai multe cicluri de testare pe bancul de probe, o viteza crescuta si o distanta mult mai mare de teste pentru fiecare model.

BMW 750Li si M760Li

Desi mai buna per total, aceasta evaluare pare sa fi devenit cel mai mare dusman al constructorilor de automobile. Bavarezii de la BMW se numara printre cei mai afectati, in contextul in care pana acum au fost nevoiti sa opreasca productia modelelor M3 si M550i.

BMW 750Li si M760Li

De aceeasi masura au fost lovite acum si versiunile cu motoare pe benzina ale lui Seria 7, in sensul ca productia europeana a acestora va fi suspendata timp de un an. In acest interval, inginerii vor implementa un filtru de particule Otto pentru ca emisiile acestor propulsoare sa se incadreze in limitele impuse de noile teste WLTP.

BMW 750Li si M760Li

Reprezentantii BMW nu au specificat o data concreta pentru reluarea productiei, insa este posibil ca aceasta sa coincida cu lansarea pe piata a Seriei 7 facelift.

BMW 750Li si M760Li

In tot acest timp, propulsoarele diesel ale brand-ului din Munchen nu au nicio problema, iar asamblarea lor decurge conform planului. Din cate se pare, acestea sunt suficient de bine echipate pentru a trece de orice testare. Desigur, pana la proba contrarie.

BMW 750Li si M760Li

BMW 750Li si M760Li

BMW 750Li si M760Li

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (8) Poze BMW 750Li si M760Li
mai multe