Este inceputul unei noi ere. Producatorul masinii care face suta in mai putin de doua secunde s-a unit cu Bugatti intr-o noua companie

Este inceputul unei noi ere. Producatorul masinii care face suta in mai putin de doua secunde s-a unit cu Bugatti intr-o noua companie
  • Producatorul masinii care face suta in mai putin de doua secunde s-a unit cu Bugatti intr-o noua companie
  • Respectiva societate va avea sediul in capitala Croatiei, conform primelor informatii si detalii date publicitatii
Distribuie pe Facebook

Respectiva societate va avea sediul in orasul Zagreb, conform primelor informatii si detalii oficiale oferite publicului larg.

La aproape o luna de la premiera mondiala a mult anticipatei Nevera, masina care face suta in mai putin de doua secunde - datorita sistemului de propulsie cu patru motoare electrice si pana la 1.914 CP din dotare, Rimac are noi motive serioase de lauda. Altfel spus, celebrul producator croat si-a unit fortele cu Bugatti, astfel luand nastere compania Bugatti-Rimac.

Societatea respectiva va avea sediul in orasul Zagreb, Rimac urmand a detine 55% din Bugatti-Rimac, se arata intr-un comunicat oficial de presa.

Cealalta parte, de 45%, va reveni Porsche, reiese din documentul anterior precizat. Totodata, producatorul german de masini se mai poate lauda si cu o cota de 24% din actiunile companiei Rimac.

Bugatti-Rimac

"Combinam expertiza puternica a Bugatti in domeniul hypercar-urilor cu puterea inovatoare exceptionala a lui Rimac in domeniul extrem de promitator al mobilitatii electrice. Bugatti contribuie la joint-venture cu un brand bogat in traditii, produse emblematice, o baza fidela de clienti si o retea globala de dealeri.

In plus fata de tehnologie, Rimac ofera noi dezvoltari si abordari organizationale", a declarat Oliver Blume, presedintele Comitetului executiv al Porsche AG, conform primelor informatii si detalii.

"Acesta este, intr-adevar, un moment interesant. Rimac Automobili a crescut foarte repede, iar joint-venture-ul duce compania la un nivel complet nou. Marcile Bugatti si Rimac se potrivesc perfect una cu cealalta si ambele contribuie cu active importante: noi ne-am pozitionat drept pionier in industria tehnologiilor electrice, in timp ce Bugatti are peste un secol de experienta in dezvoltarea de masini de top si, prin urmare, aduce cu sine un traditie remarcabila, care este, practic, unica in istoria industriei auto. Vom pune in comun cunostintele, tehnologiile si activele, cu scopul de a crea proiecte foarte speciale in viitor", a spus Mate Rimac.

Sub umbrela noii companii Bugatti-Rimac, Bugatti si Rimac vor produce initial doua masini: Bugatti Chiron si Rimac Nevera.

Bugatti Automobiles SAS va continua sa existe in noua societate. Modelele viitoare vor fi produse, deloc surprinzator, la fabrica din Molsheim, Franta.

Bugatti-Rimac

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 7 Iulie 2021