Fabrica de camioane Mercedes din Worth a implinit 50 de ani

Fabrica de camioane Mercedes din Worth a implinit 50 de ani
  • La ceremonia de aniversare au participat 300 de invitati din domeniul politic si din industrie
  • Cea mai mare fabrica de asamblare de camioane a construit, de-a lungul timpului, peste 3,6 milioane de camioane
  • Datorita cererii ridicate de pe piata, se vor suplimenta schimburile din fabrica, in zilele de sambata, vreme de 25 de saptamani, de acum si pana la finalul anului
Distribuie pe Facebook

Industria vehiculelor de mare tonaj este in continua expansiune. Cea mai mare fabrica de camioane din lume este in Worth, Germania, si apartine companiei Mercedes-Benz. Aici se fabrica de jumatate de secol camioane din cele mai performante si eficiente.

Fabrica Mercedes-Benz din Wörth sarbatoreste aniversarea a 50 de ani de productie de camioane. Primele autovehicule au iesit de pe linia de fabricare de la Wörth la data de 1 octombrie 1963. In cadrul ceremoniei care a avut loc marti, 1 octombrie, au participat aproximativ 300 de persoane din domeniul politic si din industria auto, pentru a celebra aceasta aniversare. Printre invitati s-au numarat Malu Dreyer, Presedinte al statului german Renania-Palatinat, Dieter Zetsche, CEO Daimler AG, Dr. Wolfgang Bernhard, membru al Consiliului de Administratie al Daimler AG, responsabil pentru Daimler Trucks si Daimler Buses, si Stefan Buchner, Head of Mercedes-Benz Trucks.

Fabrica Worth Mercedes-Benz

Produsele competitive reprezinta cheia succesului fabricii. In fiecare zi, aproape 12.000 de angajati asambleaza pana la 470 de camioane Atego, Axor, Arocs, Actros, Econic, Unimog si modelul de serie Zetros, respectand cu precizie cerintele clientului. Fabrica se mandreste cu produse de o diversitate inegalabila. Statistic vorbind, nu exista doua camioane fabricate in Wörth, intr-un anumit an, care sa fie identice. Mai bine de 3,6 milioane de autovehicule au fost construite pana in prezent. Wörth este, de asemenea, cea mai mare fabrica de camioane din lume si parte a unei retele mondiale de productie. Clientii din peste 150 de tari pun pret pe calitatea "made in Wörth".

Mercedes-Benz Trucks se afla in prezent, prin intermediul noului Actros, in mijlocul celei mai mari ofensive de lansare si comercializare de produs din istoria sa. Campania, care a inceput in 2011, a permis Mercedes-Benz Trucks sa devina primul producator care ofera o gama completa de autovehicule ce respecta viitorul standard de emisii Euro VI. Mercedes-Benz a realizat acest lucru cu sase luni inainte de punerea in aplicare a noului standard de emisii, lansand sapte noi produse, in doar doi ani si jumatate. Atingerea acestei performante a reprezentat o provocare majora pentru fabrica din Wörth.

Wörth este mult mai mult decat o fabrica de asamblare pentru Daimler Trucks. Cu o capacitate de 2,9 kmp, fabrica gazduieste atat hale de productie, cat si birouri pentru departamente principale Mercedes-Benz Trucks. In plus, fabrica Wörth ofera clientilor servicii complete, care includ preluarea autovehiculelor prin Centrul de Relatii cu Clientii, informatii pentru soferi, cat si cursuri de formare profesionala pentru conducatorii auto. Uzina detine, de asemenea, un centru operational de informare. Crearea Centrului de Dezvoltare si Testare in 2008 a omogenizat unitatile de productie si dezvoltare in Wörth.

In Romania, Mercedes-Benz comercializeaza astazi modelele de camioane Actros, Antos, Arocs, Atego, Unimog si Econic, toate avand ca loc de fabricatie fabrica Wörth.

Fabrica Worth Mercedes-Benz

Distribuie pe Facebook
mai multe