Farurile adaptive LED ajung si pe Opelul Zafira si Mokka X

Farurile adaptive LED ajung si pe Opelul Zafira si Mokka X
  • Optiunea farurilor adaptive LED a fost extinsa de Opel pe modelele Zafira si Mokka X
  • Sistemul este capabil de 9 tipare printre care Town Light, Maneuver Light, Stop mode Light sau Country Light
  • Primul model din clasa economica sau compacta care a beneficiat de acest sistem a fost Astra
Distribuie pe Facebook

Nemtii de la Opel s-au gandit sa introduca farurile adaptive LED altor doua modele din gama lor, Zafira si Mokka X.

In ultima vreme, farurile adaptive LED au devenit o optiune extrem de populara printre constructorii de automobile. Dupa spaniolii de la Seat si francezii de la Peugeot, a venit randul nemtilor de la Opel sa isi doteze masinile din clasele economice si compacte cu astfel de faruri inteligente.

Primul care a beneficiat de acestea a fost modelul Astra, iar vazand lipiciul mare la public, constructorul german de automobile a decis sa extinda acest tip de faruri la inca doua modele din gama, Zafira si Mokka X.

Sistemul Opel AFL LED

Sistemul Adaptive Front Light LED al celor de la Opel este capabil de 9 tipare, printre care Town Light, Country Light, Stop Mode Light sau Cornering, care nu numai ca optimizeaza vizibilitatea ci si salveaza energie.

Sistemul Opel AFL LEDSistemul Opel AFL LED

Acesta din urma porneste un LED suplimentar in functie de unghiul volanului sau de semnalizare, astfel ca daca volanul este rotit spre dreapta, se va aprinde un LED pe partea dreapta, si asa mai departe. Un detaliu important este ca LED-ul se va aprinde doar daca vehiculul circula cu viteze sub 40 de km/h.

Cand veti circula cu viteze sub 55 de km/h, va intra in functiune tiparul Country Light care in functie de lumina va extinde raza farurilor, si Town Light, care va face exact invers.

Sistemul Opel AFL LED

Un alt tipar interesant este Maneuver Light care functioneaza la viteze sub 7 km/h si va va ajuta sa parcati mai usor pe timp de noapte.

William F. Bertagni, vice presedinte al departamentului de inginerie al vehiculelor in cadrul Opel Europa, a declarat ca "Disponibilitatea pe scara larga a tehnologiei inteligente cu LED-uri este cel mai bun mod de a reduce in mod semnificativ riscurile conducerii pe timp de noapte. Noul Opel Zafira si Opel Mokka X cu optiunea de faruri AFL LED sunt un pas important spre realizarea acestui obiectiv."

Sistemul Opel AFL LED

Sistemul Opel AFL LED

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (7) Poze Sistemul Opel AFL LED
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 6 Iulie 2016