Ferrari sarbatoreste 70 de ani de istorie cu 350 de exemplare editii speciale

Ferrari sarbatoreste 70 de ani de istorie cu 350 de exemplare editii speciale
  • Ferrari va celebra 70 de ani de existenta prin producerea a 350 de exemplare in editii limitate
  • Cele 5 modele alese sunt California T, 488 GTB, 488 Spider, F12 si noul GTCLusso
  • Acestea vor fi dezvoltate de divizia Tailor-Made de la Maranello
Distribuie pe Facebook

Cu ocazia cunoscutului eveniment Ferrari Cavalcade care s-a desfasurat recent la Venetia, constructorul italian a anuntat ca va produce 70 de editii limitate ale celor mai reprezentative modele ale lor.

In 1939, Enzo Ferrari a fondat compania "Auto Avio Costruzioni". Desi prima masina a parasit portile fabricii un an mai tarziu, in 1940, Ferrari a devenit cunoscut ca un constructor de automobile de-abia in anul 1947, cand a fost lansata prima masina care purta logo-ul Calutului Cabrat.

Acum, la 70 de ani de la acel moment, Enrico Galliera, directorul de marketing si comercial al italienilor, a declarat ca "Intreaga echipa de la Maranello a studiat ultimii 70 de ani incercand sa identifice cele mai reprezentative masini pentru istoria companiei, cele mai iconice exterioare si interioare."

Producatorul italian a ales dintre acestea, 5 modele, din care vor produce 70 de editii speciale. Acestea sunt California T, 488 GTB, 488 Spider, F12 Berlinetta si noul GTC4Lusso.

Cele 350 de exemplare vor fi produse de divizia Tailor-Made si vor beneficia de tehnologie de ultima generatie si de intreaga experienta in design a constructorului italian.

Tot in cadrul evenimentului de la Venetia, presedintele Ferrari, Sergio Marchionne, a declarat ca alegerea acelor norocosi care vor intra in posesia unui astfel de model a fost cea mai grea parte, iar cei pe care i-a lasat pe dinafara sa nu dispere deoarece vor veni mai multe editii limitate, iar problema va fi remediata.

Cea mai recenta dintre acestea este modelul F12tdf, a carui nume omagiaza legendara cursa Tour de France, castigata de mai multe ori intre anii 1956 si 1964 de Ferrari-ul 250.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 1 Iulie 2016