Fiat ar putea fi declarata masina non grata in Germania

Fiat ar putea fi declarata masina non grata in Germania
  • Modelul Fiat 500X produce emisii peste limita legata
  • Italienii au decis sa nu se intalneasca cu Ministrul Transporturilor din Germania pentru a clarifica situatia
  • Vanzarea masinilor Fiat ar putea fi astfel interzisa
Distribuie pe Facebook

Dupa ce a descoperit ca modelul 500X produce emisii peste limita legala, Guvernul german ar putea interzice vanzarea masinilor Fiat pe teritoriul tarii.

Atunci cand au declarat ca folosesc un software care pacaleste testele de emisii, cei de la Volkswagen nu stiau ca vor deschide o cutie a Pandorei. De atunci, si alti constructori de automobile au avut de suferit de pe urma acestor testari.

Dupa aceasta veste socanta din partea Guvernului german, actiunile grupului Fiat Chrysler Automobiles au scazut cu 5,9% la Bursa de la Milano, ajungand la 5,94 euro, cel mai redus nivel din ultimele trei luni.

Oficialii nemti ar fi descoperit un soft care inchide tehnologia ce controleaza nivelul emisiilor dupa 2 minute de la finalizarea testelor. Deoarece italienii au decis sa nu se intalneasca cu Ministrul Transporturilor din Germania pentru a clarifica situatia, acesta a criticat producatorul italian si, in lumina ultimelor intamplari, se intrevede o pedeapsa mult mai aspra.

Autoritatea Federala din domeniul Transporturilor din Germania nu se opreste aici si a declarat ca va testa 23 de branduri auto locale si straine, printre care Renault, BMW, Mercedes-Benz, Ford, Opel, Nissan, Peugeot sau Toyota, pentru a compara datele privind emisiile inregistrate in laborator cu cele de pe sosele.

Mai mult ca sigur, rezultatul va fi diferit deoarece este normal ca niste teste dintr-un laborator, dintr-un mediu controlat, sa fie diferite fata de cele inregistrate in conditii reale de trafic. Cum nu trece o saptamana si mai multi producatori sunt atrasi in acest scandal, ramane intrebarea nu cand, ci care va fi urmatorul.

Distribuie pe Facebook
mai multe