Ford recheama in service noul Mustang pentru ca... portiera soferului poate sa cada

Ford recheama in service noul Mustang pentru ca... portiera soferului poate sa cada
  • 5756 de masini sunt afectate
  • Modelele sunt construite in ianuarie 2017
  • Niciun exemplar vandut in Europa
Distribuie pe Facebook

De parca rezultatul dezastruos de numai 2 stele la Euro NCAP nu era suficient, Ford mai primeste o lovitura pentru sportivul Mustang. Dincolo de ocean, compania recheama un lot de masini banuite ca ar avea o problema cu portiera soferului.

Ford Motor Company a facut o chemare in service pentru modelul Mustang 2017, banuit ca ar fi plecat din fabrica cu un defect pe care acum firma si-l asuma. E vorba de un arc de la manerul portierei soferului montat gresit, ceea ce poate duce la deschiderea portierei in mers sau in cazul unui accident, lucru care creste riscul de vatamare corporala.

Compania suspecteaza un lot de 5756 de autoturisme care au parasit uzina cu acest defect de fabricatie. Masinile sunt construite la uzina Flat Rock intre 13 ianuarie si 31 ianuarie 2017. Masinile deja au fost vandute, dintre ele fiind 5470 pe taram american, 266 exportate in Canada si 20 in Mexic. Asadar, din fericire, acest recall amuzant nu implica nicio masina vanduta in Europa, implicit in Romania.

Ford spune ca ii va anunta pe toti acesti cumparatori, care vor putea oricand sa revina la dealerul de la care au cumparat masina pentru o scurta expertiza tehnica. Un mecanic va da fata de usa jos si va verifica daca arcul manerului este montat bine, moment in care clientul poate pleca linistit, sau este montat invers, fapt ce va duce la o minora interventie ce dureaza circa 10 minute.

Acest recall poarta numarul de referinta 17C04, numar cu care poti verifica daca masina ta se inscrie in aceasta rechemare. Sunt sanse destul de mari, deoarece in Romania exista deja cativa clienti care si-au achizitionat masina direct din Statele Unite ale Americii.

Distribuie pe Facebook
mai multe