Gama M nu va mai fi la fel. Anuntul facut de nemtii de la BMW

Gama M nu va mai fi la fel. Anuntul facut de nemtii de la BMW
  • Mai multe modele electrice isi vor face aparitia in gama M
  • In prima instanta vor fi folosite propulsoare hibride
  • Un viitor i8 M nu va intra niciodata in productie
Distribuie pe Facebook

Cu ocazia Salonului Auto de la Detroit, un oficial al constructorului bavarez de automobile a declarat inevitabila aparitia modelelor full-electrice in cadrul gamei sportive M.

"BMW M trece prin cea mai buna perioada din istoria sa..." Asa isi incepea discursul Ian Robertson, anul trecut cu ocazia Salonului Auto de la Paris, atunci cand se pregatea sa anunte ca tehnologia propulsoarelor electrice isi va face incet incet aparitia pe vehiculele dezvoltate de divizia M.

BMW M4 GTS

Chiar daca fanii inraiti ai bavarezilor s-au aratat surprinsi de aceasta decizie, BMW nu a renuntat la ea, lucru confirmat din nou anul acesta in cadrul Salonului Auto de la Detroit. Intr-un interviu acordat britanicilor de la AutoExpress, Frank van Meel, directorului diviziei M, a declarat inevitabila aparitia modelelor full-electrice in cadrul gamei sportive.

BMW M4 GTS

Acesta sustine ca procesul de transformare va incepe treptat, iar in prima faza vor fi utilizate propulsoare hibride pentru a umple golul dintre actualele modele M si viitoarele versiuni cu zero emisii. O veste buna este ca acest sistem nu va fi folosit pentru imbunatatirea consumului de carburant, ci pentru optimizarea performantelor.

BMW M4 GTS

"Se va intampla, dar intrebarea este cand. Deocamdata trebuie sa rezolvam problema raportului putere-greutate ridicata de electrificare, deoarece in stadiul actual nu se potriveste cu filosifia de motorsport. Vedem deja sistemul start/stop montat pe modelele M, iar urmatorul pas este electrificarea. In final, totul va fi pur electric, dar va fi nevoie de timp," a declarat van Meele.

BMW M4 GTS

Cat despre aceasta tehnologie si mai ales despre propulsoarele electrice, acestea ar urma sa fie dezvoltate impreuna cu divizia Project i, "vinovata" de modelele i3 si i8. In ciuda acestui fapt, van Meele a declarat ca un viitor i8 M nu va vedea niciodata lumina zilei.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 13 Ianuarie 2017