Inca o tara interzice motoarele termice. Marea Britanie renunta la ele in 2040

Inca o tara interzice motoarele termice. Marea Britanie renunta la ele in 2040
  • Marea Britanie lupta contra poluarii din marile orase
  • Ministrul Mediului va prezenta un plan in cursul zilei de azi
  • Pe termen lung, Regatul ar urma sa interzica motoarele conventionale in 2040
Distribuie pe Facebook

Ministrul Mediului din Regat este asteptat astazi sa prezinte un plan prin care sa reduca poluarea in marile orase. Pe termen lung, Marea Britanie ar putea interzice vanzarea de masini noi cu propulsoare pe benzina sau diesel.

Poluarea este unul dintre cei mai gravi factori care influenteaza negativ viata pe Pamant, iar autoritatile si organizatiile de profil incearca din rasputeri sa lupte impotriva ei. Industria auto contribuie semnificativ la agravarea acestui fenomen, iar marii constructori incep de-abia acum sa faca ceva concret in remedierea acestei probleme.

Fortati de standardele tot mai drastice pentru emisii, acestia au fost nevoiti sa-si schimbe strategia din mers si sa dezvolte din ce in ce mai multe unitati electrice sau hibride. Astfel, zilele propulsoarelor conventionale sunt numarate, unele state dorind chiar sa le interzica definitiv.

Astfel, dupa ce Franta a anuntat cu ceva timp in urma ca intentioneaza sa elimine acest tip de motoare de pe strazile ei, acum Marea Britanie a anuntat ca are un plan asemanator. Ministrul Mediului din Regat este asteptat sa-si prezinte programul in cursul zilei de azi, iar pe termen lung, acesta ar putea duce la intercizerea vanzarii de masini pe benzina sau diesel in 2040.

Un purtator de cuvant al Guvernului a precizat ca se lucreaza la reducerea poluarii din marile orase, in special din Londra, care a incalcat demult toate standardele europene in ceea ce priveste emisiile de oxizi de nitrogen si oxizi de azot. In consecinta, Uniunea Europeana ii forteaza acum sa conceapa un plan cu ajutorul caruia sa combata poluarea.

Acesta va fi unul extrem de costisitor si va obliga chiar si autoritatile locale sa faca unele modificari de infrastructura. Printre cele mai vehiculate se numara eliminarea limitatoarelor de viteza sau a sensurilor giratorii, care ii obliga pe soferi sa incetineasca si mai apoi sa accelereze, fenomene care influenteaza negativ emisiile.

Interdictia ar urma sa afecteze doar masinile noi, cele deja existente pe strazi fiind exceptate. Insa, guvernul cauta solutii pentru a-i incuraja pe britanici sa renunte la motoarele cu combustie interna si sa opteze pentru un automobil electric.

Distribuie pe Facebook
mai multe