Incep ninsorile in 4 decembrie. Ai cauciucuri de iarna?

Incep ninsorile in 4 decembrie. Ai cauciucuri de iarna?
Mai sunt doar cateva zile pana la prima ninsoare in Bucuresti, estimata de meteorologi pentru ziua de marti, 4 decembrie. Ai instalat deja cauciucurile de iarna?
Distribuie pe Facebook
Vulcanizarile ar putea deveni aglomerate in curand odata cu primele ninsori, pe masura ce soferii fac trecerea la cauciucurile de iarna.
"Legea cauciucurilor de iarna" (OG 5/2011) a intrat in vigoare la 1 noiembrie 2011 si vizeaza obligativitatea soferilor de a utiliza cauciucurile de iarna atunci cand circula pe drumuri publice acoperite cu zapada, gheata sau polei.
In acest an, amenzile pentru soferii care nu folosesc anvelopele de iarna in conditiile legii au crescut cu 4,5%, potrivit Capital.

In plus, cele mai mari societati de asigurare din Romania au hotarat sa penalizeze soferii care nu folosesc cauciucurile de iarna. Asiguratorii au dreptul sa plateasca daunele partial sau chiar deloc in cazul unui accident pe drumuri publice acoperite cu zapada, gheata sau polei atunci cand nu sunt utilizate cauciucurile de iarna prevazute de lege.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 29 Noiembrie 2012