Kia celebreaza doua milioane de masini construite in SUA

Kia celebreaza doua milioane de masini construite in SUA
  • Kia celebreaza doua milioane de masini construite in SUA
  • Exemplarul aniversar este un Sorento SXL de culoare alba
  • Productia in Georgia a inceput la 16 noiembrie 2009
Distribuie pe Facebook

Exemplarul aniversar este un Sorento SXL de culoare alba, asamblat la fabrica producatorului auto sud-coreean din Georgia.

Motiv de sarbatoare pentru divizia nord-americana a companiei Kia. Fabrica producatorului auto sud-coreean din orasul Georgia a produs recent masina cu numarul doua milioane.

Dupa cum precizam si doar cateva proprozitii, respectiv semne de punctuatie mai sus, exemplarul aniversar este un Sorento 2016 de culoare alba, ce apartine versiunii de echipare SXL.

Conform companiei Kia, fabrica producatorului auto sud-coreean din orasul Georgia a intrat in functiune la data de 16 noiembrie 2009, in urma unei investitii de peste 1.1 miliarde dolari.

Aceasta a contribuit decisiv la crearea a mai mult de 15.000 de locuri de munca in West Point - plus imprejurimi, bineinteles, si are o capacitate anuala de productie de 360.000 de masini.

Revenind acum la modelul Kia Sorento, precizam ca SUV-ul producatorului auto sud-coreean este disponibil la vanzare pe piata din SUA alaturi de trei variante diferite de motorizare.

Intr-o alta ordine de idei, clientii au la dispozitie - pentru inceput - o unitate aspirata de 2.4 litri, capabila sa livreze rotilor undeva in jurul a 185 de cai putere si 241 de Newton-Metri.

Urmeaza pe lista un motor turbo de doi litri si 240 CP, in timp ce optiunea de top consta intr-un V6 de 3.342 de centimetri cubi, sinonim cu 290 de cai putere si 341 de Newton-Metri.

O transmisie automata cu sase rapoarte este oferita in standard indiferent de motorizarea aleasa, in timp ce sistemul de tractiune integrala costa in plus chiar si modelul V6 anterior amintit.

Masina Kia cu numarul doua milioane

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 5 Mai 2016