Land Rover s-a saturat de chinezii care-i copiaza modelele. Ce masuri iau britanicii

Land Rover s-a saturat de chinezii care-i copiaza modelele. Ce masuri iau britanicii
  • Land Rover s-a saturat de copiile din China
  • Britanicii se vad nevoiti sa ia masuri
  • Ar putea dezvalui conceptele cu o anumita intarziere
Distribuie pe Facebook

Un oficial al constructorului britanic de automobile a vorbit despre masurile pe care urmeaza sa le ia impotriva chinezilor de la Jiangling Motors, care ii copiaza modelele pana in cel mai mic detaliu.

Razboiul dintre Land Rover si chinezii de la Jiangling Motors este mai vechi. Totul a inceput cand acestia din urma au copiat SUV-ul Evoque si l-au vandut pe piata din China sub numele de Landwind X7.

Britanicii le-au intentat acestora mai multe procese si chiar au depus o cerere de patent pe modelul original, care insa a fost respinsa de catre Oficiul de Patente si Marci din China, pe motiv ca "design-ul masinii a fost afisat pe alte piete inainte de inaintarea cererii."

Landwind X7

Amuzant este faptul ca aceeasi autoritate a invalidat in acelasi timp si cererea celor de la Jiangling de a obtine patentul pentru Landwind X7, motivand ca acesta seamana prea mult cu Evoque.

Ajunsi probabil la capatul rabdarilor, in contextul in care chinezii continua sa le copieze modelele iar autoritatile nu fac nimic ca sa interzica acest lucru, oficialii brand-ului din Coventry se vad nevoiti sa ia masuri suplimentare.

Landwind X7

Designerul sef de la Land Rover, Gerry McGovern, le-a spus celor de la Autocar ca s-ar putea ca pe viitor conceptele sa nu mai debuteze cu mult timp inaintea versiunii de productie, tocmai pentru a nu le da chinezilor ocazia sa le copieze pana in cel mai mic detaliu. Totodata, in acest fel britanicii si-ar proteja si investitiile enorme pe care le fac in dezvoltarea unor modele noi.

Landwind X7

Asiaticii au o slabiciune si pentru modelele gigantului Volkswagen, avand in vedere ca cei de la Zotye au copiat pe rand Audi-ul Q3, Q5, vechiul si noul Tiguan sau Porsche-ul Macan si Cayenne. In timp ce in Europa acesta din urma are un pret destul de piperat, in China pleaca de la 13.300 de dolari.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 18 Octombrie 2017