Le-a trecut glontul pe la ureche. Autoritatile germane confirma ca BMW 320d nu polueaza excesiv

Le-a trecut glontul pe la ureche. Autoritatile germane confirma ca BMW 320d nu polueaza excesiv
  • BMW-ul 320d respecta in totalitate cerintele impuse de lege
  • Confirmarea a venit din partea autoritatilor germane
  • La finalul lui 2017, BMW a fost acuzat ca trucheaza emisiile
Distribuie pe Facebook

Autoritatea Federala de Transport din Germania a concluzionat ca in urma testelor efectuate, BMW-ul 320d respecta in totalitate cerintele impuse de lege. La finalul lui 2017, acest model a fost acuzat de o organizatie de mediu ca foloseste un dispozitiv care trucheaza emisiile.

Emisiile sunt probabil cea mai mare problema cu care se confrunta momentan marii constructori de automobile. In contextul in care autoritatile au impus standarde tot mai drastice, inginerii au fost nevoiti sa caute diferite solutii ca motoarele sa ramana la fel de performanta insa sa nu fie atat de poluante.

BMW Seria 3 diesel

Uneori, s-a mai apelat si la metode mai putin ortodoxe, sau mai bine spus la dispozitive de trucare a emisiilor, cum s-a intamplat si in cazul scandalului Dieselgate. La finalul anului trecut, nemtii de la BMW au fost luati in colimator de o organizatie de mediu care i-a acuzat ca folosesc un asemenea dispozitiv in cazul modelului 320d.

BMW Seria 3 diesel

Autoritatea Federala de Transport din Germania a intrat pe fir si a demarat o ancheta pentru verificarea informatiilor. Desigur, oficialii constructorului bavarez de automobile au negat vehement aceste practici ilegale inca de la inceput.

BMW Seria 3 diesel

Asadar, in urma testelor efectuate de autoritati a reiesit ca BMW-ul Seria 3 cu motor diesel de 2.0 litri respecta in totalitate cerintele impuse de lege.

BMW Seria 3 diesel

"Rezultatele testului KBA arata foarte clar ca vehiculul examinat nu a fost manipulat. Prin urmare, consideram ca procedura adoptata de DUH nu a fost una corespunzatoare, iar rezultate sunt lipsite de sens," a declarat Klaus Frahlich, membru in Consiliul de Administratie al BMW AG.

BMW Seria 3 diesel

Iti reamintim ca la finalul anului trecut, organizatia de mediu DUH a testat un 320d si a sustinut ca in urma testelor efectuate pe sosea a reiesit ca masina a emis de 2,6 ori mai mult oxid de azot decat limita de 80 de miligrame pe kilometru. Mai mult decat atat, cand viteza a fost crescuta cu 10 km/h, cantitatea de emisii a fost de 7,2 ori mai mare decat valoarea legala.

BMW Seria 3 diesel

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze BMW Seria 3 diesel
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 16 Februarie 2018