Lotul Rasnov - Cristian din cadrul autostrazii A3 Bucuresti - Brasov a fost inaugurat

Lotul Rasnov - Cristian din cadrul autostrazii A3 Bucuresti - Brasov a fost inaugurat
  • Lotul 5 a fost inaugurat
  • 6.3 kilometri de autostrada
  • 3.7 kilometri de drum national la 4 benzi
Distribuie pe Facebook

Autoritatile au inaugurat lotul Rasnov - Cristian din cadrul autostrazii A3 Bucuresti - Brasov. Acesta are o lungime totala de 10 kilometri din care 6.3 kilometri autostrada si 3.7 km drum national la 4 benzi cu separator median.

In urma cu aproape 2 luni, reprezentantii Asociatiei Construim Romania sustineau ca pana la finalul anului, lotul 5 (Rasnov - Cristian) al autostrazii Comarnic - Brasov ar putea fi terminat si dat in folosinta. Ei bine, nu s-au inselat.

Portiunea de drum tocmai a fost inaugurata iar cei 6.3 kilometri de autostrada sunt de fapt primul lot de autostrada finalizat in judetul Brasov. Nu este si foarte util, avand in vedee ca incepe de la DN73 si se termina in acelasi drum national, cu sensuri giratorii in cele doua capete.

Pe langa cei 6.3 kilometri de autostrada, lotul 5 mai include si 3.7 kilometri drum national la 4 benzi cu separator median.

Contractul pentru proiectarea si executia acestui tronson a fost semnat in 2017 cu Asociatia Alpenside - Specialist Consulting, pentru suma de 118 milioane de lei.

Avem insa si o veste mai putin buna. Pe sectorul Ploiesti - Brasov exista o singura licitatie de executie a lucrarilor, iar aceasta este pentru centura orasului Comarnic. Restul traseului este in stadiul de licitatie pentru studiul de fezabilitate astfel ca alte loturi din cadrul autostrazii care ar putea, in sfarsit, sa scoata traficul de pe Valea Prahovei nu vor fi finalizate prea curand.

Un interval optimist ar fi de minim 6 ani, asta daca totul merge conform planului.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 18 Decembrie 2020