Lovitura dura pentru Mercedes. Unele modele diesel ar avea emisii de 10 ori peste limita legala

Lovitura dura pentru Mercedes. Unele modele diesel ar avea emisii de 10 ori peste limita legala
  • Mercedes suspectat ca trucheaza emisiile mai multor modele diesel
  • Americanii ar fi descoperit doua functii ilegale in ECU
  • Un purtator de cuvant a refuzat sa comenteze situatia
Distribuie pe Facebook

Potrivit celor mai recente informatii, autoritatile americane ar fi descoperit ca Mercedes-Benz foloseste posibile softuri ilegale pentru manipularea emisiilor diesel. Nemtii au declarat ca vor coopera cu anchetatorii.

Emisiile motoarelor diesel sunt fara indoiala cea mai mare problema cu care se confrunta industria auto moderna, iar pentru unele autoritati precum cele din Statele Unite, aceasta problema a devenit o adevarata obsesie.

Mercedes C180d si E220d

Asa se face ca acum, anchetatorii de peste Ocean au anuntat ca ii suspecteaza pe cei de la Mercedes-Benz de folosirea unor softuri ilegale pentru a manipula testele de emisii ale mai multor modele diesel.

Mercedes C180d si E220d

Mai exact, autoritatile ar fi gasit in ECU-ul masinilor doua functii denumite "Slipguard" si "Bit 15", care erau programate sa recunoasca o testare de laborator, respectiv sa reduca semnificativ doza de Adblue (care ajuta la purificarea gazelor de esapament) dupa 25 de kilometri rulati. Despre aceste doua functii s-ar fi gasit unele informatii si in mai multe e-mail-uri ale angajatilor Mercedes, care se indoiau la randul lor de legalitatea acestora.

Mercedes C180d si E220d

Totodata, mai multe publicatii germane care citeaza documente confidentiale, sustin ca aceeasi investigatie din SUA ar fi descoperit ca, in realitate, emisiile unor modele diesel de la Mercedes ar fi de 10 ori peste limita legala.

Mercedes C180d si E220d

Desigur, un purtator de cuvant al brand-ului german a refuzat sa comenteze acuzatiile si a precizat ca Mercedes coopereaza cu autoritatile americane in baza unui acord de stricta confidentialitate.

Mercedes C180d si E220d

Aceasta stire vine la putin timp dupa ce conationalii de la BMW au scapat ca prin urechile acului, in contextul in care autoritatile din Germania au confirmat ca modelul 320d nu polueaza excesiv. La finalul anului trecut, o organizatie de mediu i-a acuzat pe bavarezi ca folosesc un dispozitiv care trucheaza emisiile acestui model extrem de popular.

Mercedes C180d si E220d

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (7) Poze Mercedes C180d si E220d
mai multe