Lucrarile la primul santier al autostrazii Sibiu - Pitesti merg ca unse. In prima luna a fost realizat 8% din proiect

Lucrarile la primul santier al autostrazii Sibiu - Pitesti merg ca unse. In prima luna a fost realizat 8% din proiect
  • Se fac progrese la lotul 1 al autostrazii Sibiu - Pitesti
  • Constructorul a finalizat 8% din proiect in prima luna
  • Pentru lotul Pitesti - Curtea de Arges a fost semnat contractul
Distribuie pe Facebook

Firma care a fost insarcinata cu construirea primului tronson din autostrada Sibiu - Pitesti sustine ca in prima luna a efectuat deja 8% din proiect. Autoritatile au publicat si un clip video filmat cu drona in care se vad progresele facute pana acum.

Autostrada Sibiu - Pitesti este foarte importanta pentru infrastructura rutiera din Romania din mai multe motive. In primul rand, soferii nu ar mai fi nevoiti sa strabata Valea Oltului (unde viteza este mica si se pierde mult timp) si in al doilea rand, Dacia ar putea sa isi exporte mult mai eficient masinile construite la Mioveni.

Lucrarile au inceput oficial la sfarsitul lunii martie, pe lotul 1 din cadrul sectiunii Sibiu - Boita, care are o lungime totala de 13 kilometri. Constructorii au profitat de lipsa traficului, generata de pandemia de coronavirus, si nu au pierdut timpul astfel ca in prima luna, sustine constructorul Porr, au efectuat deja 8% din proiect.

Reprezentantii CNAIR au efectuat acum o inspectie pe santier si au publicat un clip filmat cu drona in care se vad progresele facute. Termenul de finalizare al primului tronson este luna martie a anului 2023.

Muncitorii lucreaza momentan la excavatia pentru fundatia unuia dintre cele 21 de podete care vor permite trecerea animalelor mici dintr-o parte in alta a autostrazii.

In urma cu o saptamana, autoritatile au anuntat si semnarea contractului pentru tronsonul Pitesti - Curtea de Arges, cu o lungime de 30.35 kilometri. Firma italiana Astaldi are la dispozitie un an pentru realizarea proiectului si alti patru pentru lucrarile propriu-zise. Acest tronson ar trebui inaugurat in 2025.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 19 Mai 2020