Masina de tuns iarba, mai tare decat un CHIRON, a stabilit un nou record mondial de acceleratie

Masina de tuns iarba, mai tare decat un CHIRON, a stabilit un nou record mondial de acceleratie
  • Mean Mower a primit cateva imbunatatiri
  • A stabilit un nou record mondial de acceleratie
  • Motorul de 999 cmc dezvolta 200 CP la 13.000 rpm
Distribuie pe Facebook

Mean Mower V2, sau cu alte cuvinte versiunea imbunatatita a masinii de tuns iarba de la Honda, a stabilit un nou record mondial de acceleratie. "Jucaria" are un motor de motocicleta care dezvolta 200 de cai putere.

In urma cu cinci ani, japonezii de la Honda uimeau intreaga comunitate auto cu o masinarie deosebita. Este vorba despre Mean Mower, o masina de tuns iarba complet functionala, dar cu un motor cu patru cilindri de Honda CBR1000 RR Fireblade SP.

Honda Mean Mower V2

Tot atunci, Mean Mower devenea cea mai rapida masina de tuns iarba de pe fata Pamantului, reusind sa atinga o viteza maxima de 188.08 km/h. Dar niponii nu s-au multumit cu atat.

Honda Mean Mower V2

Acum au revenit cu Mean Mower V2, o versiune imbunatatita a proiectului original, care se bazeaza in continuare pe acelasi motor de 999 centimetri cubi, capabil de 200 CP la 13.000 de rotatii pe minut. Cum masa proprie este de numai 69.1 kilograme, masina de tuns iarba a celor de la Honda are un raport putere-greutate mai bun chiar si decat a Bugatti-ului Chiron.

Honda Mean Mower V2

Mean Mower si-a trecut acum in cont un nou record mondial, de aceasta data fiind declarata cea mai rapida masina de tuns iarba in ceea ce priveste acceleratia. Masurata cu un VBOX, Mean Mower V2 a sprintat de la 0 la 161 km/h in 6.29 secunde si a inregistrat o viteza maxima de 242.99 km/h.

Honda Mean Mower V2

Recordul doar ce a fost omologat de Guinness World Records, astfel ca meritele inginerilor de la Honda si cele ale pilotului Jess Hawkins au fost recunoscute oficial.

Honda Mean Mower V2

"Mean Mower a fost o masinarie incredibila; dar de aceasta data am dus-o la un alt nivel, odata cu aceasta versiune imbunatatita. Dupa ce am reusit recordul mondial de viteza din 2014 am vrut ceva diferit si anume sa stabilim un nou record mondial de acceleratie, iar rezultatul este fantastic," a declarat Dave Hodgetts, director general Honda UK.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze Honda Mean Mower V2
mai multe