Masina studentului - ce masina ieftina poti sa-ti iei pe timpul facultatii?

Masina studentului - ce masina ieftina poti sa-ti iei pe timpul facultatii?
Bun, esti student. In afara de chirie, cursuri si distractie mai ai si alte cheltuieli. Deci e normal ca achizitionarea unei masini sa fie undeva in fundul listei tale de prioritati. Dar avem vesti bune pentru tine - nu este deloc greu sa-ti gasesti o masina buna, la bani putini! Si cum preturile au scazut, nici masinile nu fac exceptie. Asa ca daca ai ceva bani pusi la saltea, acum e momentul sa-ti tragi o masina! Intra aici si citeste ce masina iti poti lua, in functie de banii pe care ii ai!
Distribuie pe Facebook

Sub 1000 de Euro

Daca ai pana in 1000 de Euro in buzunar, este de preferat sa fii baiat si sa te pricepi in reparatii. Or fi scazut preturile, dar la 1000 de Euro ofertele sunt cam limitate din pacate! Gasesti masini destule, inmatriculate, dar intr-o stare destul de precara. De aia este bine sa te pricepi in mecanica sau la masini in general. In gama aceasta de pret vei gasi probabil multe Dacii 1310. Si la 800-1000 de Euro vei gasi chiar una buna! Dar daca nu doresti batrana Dacie, te poti orienta spre masini straine. Vei gasi multe modele, gen Honda Accord din 1990, Renault 25 sau Golf 1. Cert este ca majoritatea masinilor din gama aceasta de pret sunt din anii '80-'90. Asa ca trebuie sa ai grija sa nu aiba multa rugina si elementele principale, precum motorul, cutia si articulatiile sa fie in stare buna.

Masina studentului - ce masina ieftina poti sa-ti iei pe timpul facultatii?

Cam asa arata o masina de maximum 1000 de Euro - necesita atentie la exterior si probabil si la interior

Intre 1000 si 2000 de Euro

Daca avem 2000 de Euro in buzunar, deja optiunile noastre sunt multe. Probabil, cea mai noua si cea mai dotata masina pe care o putem lua este un Matiz. Pana in 2000 de Euro gasim un Daewoo Matzi din 2002-2005, cu maximum 100.000 de km la bord, aer conditionat si inchidere centralizata. Insa nu toti dorim masina mica, cu consum redus. Asa ca ne putem orienta spre masini mai mari sau mai rapide. La banii astia, putem gasi masini care au ca an de fabricatie intre 1990 si 2000. De exemplu, putem lua un Ford Mondeo din 1995 cu 1490 de Euro. Iar la 1900 de Euro deja luam un Golf 3 din 1994, care are si aer conditionat. Important este sa ne uitam la masina, sa functioneze majoritatea dotarilor si sa stea bine la capitolul tinichigerie. Daca vrem masina si mai mare, putem lua un Renault Laguna 1 cu 1600 de Euro sau un Cielo in mintile lui, cam la aceeasi bani. Daca insa vrem sa ne dam in stamba, scoatem 200 de Euro si ne tragem un Porsche.

Masina studentului - ce masina ieftina poti sa-ti iei pe timpul facultatii?

O masina nu prea recomandata fetelor sau strazilor din Bucuresti. Dar sigur va atrage priviri!

Intre 2000 si 3000 de Euro
La banii astia deja optiunile atat de numeroase de dau bataie de cap. Putem gasi masini bune in aceasta gama de pret, care sa ne tina cel putin una an sau doi fara investitii majore. La banii astia putem lua un BMW model "pisicuta" cu multe dotari, printre care piele si aer conditionat. Sau putem lua un Audi A4, primul model, sau un Golf 3 destul de bunicel. Daca am mostenit de la batrani impresia ca Dacia este foarte buna, la banii astia gasim modelul Solenza in stare acceptabila, varianta Clima... cu aer conditionat. Un exemplu bun la 2550 de Euro este un Renault Megane, din 1999. Sau un Ford Focus din 2000, o masina fiabila si incapatoare, fara sa aiba un consum exagerat - 2900 Euro negociabil! Daca insa iti place viteza, poti gasi destule masini pe placul tau - Opel Calibra, BMW 325, Mercedes C180 sau alte masini sportive, ieftine, dar care insa iti vor manca banii de bere consumand mai mult.

Masina studentului - ce masina ieftina poti sa-ti iei pe timpul facultatii?

O masina buna, fiabila, si cu o usoara tenta de tuning - o alegere buna!

Intre 3000 si 4000 de Euro
Odata cu apropierea pragului de 5000 de Euro, ne apropiem si de masini mai "din epoca noastra". Un Renault Clio din 2002, cu motor mic si aer conditionat costa intre 3500 si 4000 de Euro. Mai gasim Golf 4 sau Opel Astra G, fabricate intre 2000 si 2002 in jurul sumei de 4000 de Euro. Dar daca vrem sa ajungem la cursuri "business style", putem lua un BMW seria 5, ceva mai vechi, dar cu o clasa mult superioara celorlalte, la doar 3500 de Euro. In gama aceasta de pret mai poti gasi un VW Polo, un Daewoo Nubira sau Leganza, Fiat Punto, Honda Civic, Opel Corsa, Peugeot 206, etc.

Masina studentului - ce masina ieftina poti sa-ti iei pe timpul facultatii?

Un BMW seria 5 este o limuzina plina de optiuni - de la piele, la climatronic

Intre 4000 si 5000 de Euro

La 5000 de Euro iti iei masina in adevaratul sens al cuvantului. Poti gasi si masini din 2005 la banii astia. Ai foarte multe variante, iar preferintele tale de marime si marca vor face diferenta. Gasesti multe masini diesel, economice, mici ca sa te strecori in oras, dar si destul de mari ca sa-ti scoti prietena la iarba verde cu tot cu neamuri. Fiat Stilo din 2003 gasesti la doar 4300 de Euro, iar un Peugeot 206 cabriolet, la 4999 de Euro. Daca esti patriot, gasesti un Logan dci, cu motor de 1500 cmc, fiabil si robust, la numai 4000 de Euro. Iar daca iti place viteza, gasesti Opel Astra bertone Turbo, Opel Vectra B, Audi A4 1.8 Turbo, BMW seria 5 si BMW seria 3 fabricate intre 1998 si 2001. Optiuni sunt, acum depinde de tine!

Masina studentului - ce masina ieftina poti sa-ti iei pe timpul facultatii?

O masina de 5000 de Euro arata in general bine si nu necesita nicio investitie

NU UITA! Cel mai important este sa stii la ce sa te uiti la o masina. Pentru asta, citeste SFATURI DE LA PROFESIONISTI . Si nu uita ca orice masina are pret negociabil! Daca nu te pricepi la masini, este foarte important sa te duci cu un prieten sau apropiat care cunoaste masinile si pretul lor real. Succes la cumparaturi!

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze Masina studentului - ce masina ieftina poti sa-ti iei pe timpul facultatii?
mai multe