Mercedes continua sa vanda si astazi o masina lansata in anii '90. Doar in cateva tari mai poate fi inmatriculata

Mercedes continua sa vanda si astazi o masina lansata in anii '90. Doar in cateva tari mai poate fi inmatriculata
  • Mercedes continua sa produca si sa vanda vechiul G-Class 461
  • Automobilul mai este cunoscut si sub denumirea de G Professional
  • Modelul 461 lui a debutat in 1990, alaturi de versiunea civila 463
Distribuie pe Facebook

Chiar daca a lansat de curand o noua generatie a modelului G-Class, Mercedes nu are de gand sa renunte la vechea serie 461. Cel putin pentru moment.

Organizata la mijlocul lui ianuarie, editia din acest an a Salonului Auto International Nord-American de la Detroit a adus in fata publicului larg o noua generatie a modelului G-Class.

Legendarul off-roader al companiei germane de lux pastreaza aspectul invechit al caroseriei, insa abunda in tehnologii de ultima ora - vezi, de exemplu, configuratia cu doua ecrane color de la nivelul panoului de bord.

Modificari majore au fost operate, de asemenea, si la nivel tehnic, principalele noutati constand in suspensia independenta pentru puntea fata si greutatea mai mica cu pana la 170 de kilograme.

Disponibil la vanzare in schimbul unei sume minime de 107.748 de euro, proaspat (re)lansatul Mercedes G-Class este oferit la momentul de fata alaturi de doua motorizari mari si late, ambele cu opt cilindri si doua turbine.

Avem, pe de-o parte, versiunea G500 cu 422 de cai putere sub capota, iar pe de alta parte varianta G63 AMG, unde aceeasi unitate de patru litri a fost imbunatatita pentru 585 CP si 850 Nm.

Prezentat in fata publicului larg in urma cu aproximativ patru luni - dupa cum precizam si anterior, de altfel, noul G-Class nu este nici pe departe singurul G-Class pe care Mercedes il comercializeaza zilele acestea.

Compania germana a decis sa pastreze in productie si vechea serie 461, de care unii isi vor aminti sub denumirea de G-Class Professional, altii de masina care deserveste autoritatile.

Introdus pe piata in anii '90, alaturi de modelul destinat publicului larg, cunoscut sub numele de cod 463, automobilul in cauza se vinde in doar cateva tari, care inca permit, sub o forma sau alta, inmatricularea vehiculelor Euro 5.

Mercedes G-Class 461

Mercedes G-Class 461

Mercedes G-Class 461

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 17 Mai 2018